Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση Μητσοτάκη με τov βασιλιά Κάρολο στο Λονδίνο - Oι δύο άνδρες διατηρούν δυνατή προσωπική σχέση

 


Κείμενο Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Διήμερη επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στις 28-29 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νewsbeast ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο, ενώ θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση του London School of Economics με θέμα: «Η Ελλάδα – Ο δρόμος προς τα εμπρός».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τετ α τετ με τον Βασιλιά Κάρολο, καθώς οι δύο άνδρες διατηρούν δυνατή προσωπική σχέση. Στο επίκεντρο το Τατόι, το οποίο επιχειρείται να αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα του Dumfries House στη Σκωτία. Τέλος, δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος εκ νέου και το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συνάντηση με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ δεν έχει ακόμα «κλειδώσει», ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται οι απαιτούμενες διεργασίες.

Η εκδήλωση του LSE 

Η εκδήλωση του LSE γίνεται για τα 25 χρόνια του Ελληνικού παρατηρητηρίου με θέμα τις προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Βρίσκεται η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης; Πόσο ουσιαστικές ήταν οι μεταρρυθμίσεις; Με τις εκλογές να είναι σε απόσταση λίγων μηνών, και με τις πρόσφατες εξελίξεις σε παγκόσμιο και εσωτερικό επίπεδο η σταθερότητα είναι το πρώτιστο. Ποιο είναι το όραμα του πρωθυπουργού για την Ελλάδα; Και πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλάζουν την περιοχή; Ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας στα νέα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη που αλλάζει; Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις