Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι κατέλαβαν Ozaryanivka και Zelenopolye στο Μπάκχμουτ και συνεχίζουν να προελαύνουν - Συνεχόμενες ρωσικές επιτυχίες στο πιο δύσκολο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας


 Oι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους νοτίως του Μπάκχμουτ με σκοπό να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των 30.000 Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων που βρίσκονται μέσα στην πόλη, καταλαμβάνοντας τα χωριά Ozaryanivka και Zelenopolye.

Ήδη από χθες ο δυτικός αυτοκινητόδρομος του Μπάχμουτ έχει τεθεί εντός της εμβέλειας του ρωσικού Πυροβολικού και οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» κάθε ουκρανική προσπάθεια για ανεφοδιασμό.

Μετά από πολλούς μήνες, υπάρχει ρωσική διείσδυση στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, που σημαίνει πως το «νοικοκύρεμα» των στρατιωτικών δυνάμεων που έχει κάνει ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν αρχίζει να έχει σοβαρά αποτελέσματα.

Ίσως τελικά δικαιωθεί ακόμα και για την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Χερσώνα εάν αυτή τελικά αποδειχτεί προσωρινή.

Οι Ρώσοι πλέον δεν επιχειρούν την κατάληψη του Μπακχμουτ με κατά μέτωπο επιθέσεις αλλά θέλουν να υπερκεράσουν την πόλη από Βορρά και Νότο  με σκοπό να πετύχουν την περικύκλωσή της και την αποκοπή της ουκρανικής φρουράς.

Το Μπάκχμουτ είναι το σημαντικότερο κέντρο μεταφορών του Ντονμπάς. Αν καταληφθεί από τους Ρώσους ανοίγει ο δρόμος για τις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις