Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Έλον Μασκ: Pύθμισε το περιεχόμενο του νέου Τwitter με βάση την «απόλυτη ελευθερία της έκφρασης» Αποκαθιστά τους λογοκριμένους λογαριασμούς


 Ο Έλον Μασκ αυτές τις ημέρες ρυθμίζει του περιεχόμενο του νέου και ελεύθερου Τwitter με βάση την πολιτική της «απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης».

Ο ιδιοκτήτης του Τwitter εδώ και τρεις εβδομάδες του κορυφαίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποκατέστησε χθες Παρασκευή λογαριασμούς χρηστών που είχαν ανασταλεί, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχω ακόμη λάβει απόφαση για τον (λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ» γιατί περιμένει τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης.

H δημοσκόπηση έχει ως ερώτημα το αν θα πρέπει να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, αφού οι λογαριασμοί του στα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021 μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει: «φωνή λαού, φωνή Θεού».

Η δημοσκόπηση είναι ανοικτή για 24 ώρες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60% όσων απάντησαν τάσσεται υπέρ της επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα.

Ο επικεφαλής της Tesla που υπερασπίζεται το όραμά του της πλήρους ελευθερίας της έκφρασης επεσήμανε χθες ότι «η πολιτική του νέου Twitter είναι η ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι η ελευθερία να επιτίθεται κανείς» στους ανθρώπους.

Ο Μασκ εξήγησε ότι «τα αρνητικά tweets ή όσα προωθούν το μίσος» θα υποβιβάζονται και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από διαφημίσεις.

«Δεν θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets παρά μόνο αν ψάξετε συγκεκριμένα για αυτά, κάτι που δεν διαφέρει από το υπόλοιπο ίντερνετ», πρόσθεσε.

Το όραμα του Μασκ για το Twitter, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής πολλών χωρών και έχει θορυβήσει μέχρι και τους…”ανθρωπιστές” του ΟΗΕ.

Χθες σε μια προσπάθεια να αποδείξει την ουδετερότητά του ο Μασκ αποκατέστησε λογαριασμούς που εκφράζουν αντίθετες πολιτικές απόψεις από τις δικές του.

Μεταξύ αυτών ήταν ο λογαριασμός της Αμερικανίδας κωμικού Κάθι Γκρίφιν, η οποία αποκλείστηκε από το Twitter την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και άλλοι χρήστες, αφού άλλαξε το όνομα χρήστη σε «Elon Musk» για να περιπαίξει τον νέο επικεφαλής της πλατφόρμας.

Στο μέσο επέστρεψαν και οι λογαριασμοί του «The Babylon Bee», ενός σατιρικού, αμερικανικού ιστότοπου και του Τζόρνταν Πίτερσον, μιας συντηρητικής τηλεοπτικής προσωπικότητας.

Και οι δύο είχαν ανασταλεί επειδή παραβίασαν τους πρότερους κανόνες για τον «λόγο μίσους», αφού υποτίθεται ότι καταφέρθηκαν εναντίον διεμφυλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις