Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΕΛ.ΑΣ: Δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - photos


Ανακοίνωση για τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία προχώρησε σε έντεκα προσαγωγές κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην περιοχή του Συντάγματος, στο τέλος της απεργιακής πορείας. Από τις 11 προσαγωγές, οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην Αθήνα, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση είχαν καταφθάσει στο σημείο.

Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν και σε χρήση χημικών, οι κουκουλοφόροι σκορπίστηκαν στα γύρω στενά, ενώ οι διαδηλωτές κατέληξαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν με ειρηνικό τρόπο.

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε αγνώστους που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και τα ΜΑΤ.

Επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, περί τις 12.30 κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Ακολούθησε πετροπόλεμος και χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης στη Ρωμαϊκή Αγορά και οι οδομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την πανελλαδική απεργία, μετά από κάλεσμα Πολιτικών Κομμάτων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, καθώς και Οργανώσεων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές του Συντάγματος, της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή περίπου 16.000 διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδα ατόμων που αποκόπηκε από το πλήθος, τα οποία προέβησαν στη ρίψη μολότοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Στη συνέχεια, από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις