Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Έφυγε από τη ζωή ο Λήτης, μια αυθεντική rock n roll μορφή!


 Ο Λήτης - πραγματικό όνομα Νικόλαος Σάννος, υπήρξε ένας από τους εκπρόσωπους της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Από το 1970 γράφει δικές του μπαλάντες. Το 1972 εμφανίζεται στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και τον Πειραιά (στη Vavel).

Από το 1975 παίζει στο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα και το 1981 κάνουν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Εκδίδουν ένα single και συμμετέχοντας με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening '82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Στη συνέχεια παίζει ως Λήτης + Τρύκ και εκδίδουν το LP με τίτλο Ποδανά. Τους Τρύκ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή , κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο).

Το 1988 κυκλοφορεί τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιουργεί την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την "προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης". Στο club Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας η ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α διοργανώνει συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων.

Με το νέο συγκρότημα Συνεργείο, παίζει μέχρι το 1995.

Το 2005 κυκλοφόρησε το CD Νυχτώνει από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του τα Σκιάχτρα.

Δισκογραφία
Ο Δράκος του πάρκου (Happening Records) 1981
Ποδανά (ΕΜΙ) 1983
Χαρακίρι (Saccaris Records) 1988
Νυχτώνει (Atlantis Records) 2005

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις