Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

«Ανθρωποφαγία»: Γείτονας δεν έχασε Tην Eυκαιρία και πήρε το σπίτι άτυχης γυναίκας σε πλειστηριασμό

«Η πλειοψηφία των δικαστών πλην ελαχίστων περιπτώσεων εγκρίνουν τους πλειστηριασμούς»

Στον δρόμο βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη γυναίκα από τις Σέρρες,

όταν το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό το οποίο μάλιστα το «χτύπησε» γείτονά της, ο οποίος και πλέον το κατέχει!

Δυστυχώς, πλέον οι πλειστηριασμοί δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα και οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους, δεν τα χάνουν για υπέρογκα χρέη αλλά για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά το «γειτονικό» πισώπλατο χτύπημα, αυτή είναι η εξέλιξη μιας κοινωνίας που έχει γαλουχηθεί στην «ανθρωποφαγία». Οι μισοί περιμένουν τους άλλους μισούς πότε θα περιέλθουν σε δύσκολη θέση για να τους «γονατίσουν».

Οι κάτοικοι της πόλης μετά την εξέλιξη αυτή βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού το φαινόμενο των πλειστηριασμών λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις στις Σέρρες.

Ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας Γιάννης Γιάντσιος εξηγεί σε δηλώσεις του πως η υπόθεση αφορά την πρώτη κατοικία, που έχασε η δανειολήπτρια, παρά το γεγονός ότι πήγε στο δικαστήριο λέγοντας ότι μπορεί να ενταχθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά. Ωστόσο δεν κατάφερε να έχει την απαραίτητη βεβαίωση και έτσι ο πλειστηριασμός προχώρησε κανονικά και εκείνη έχασε το σπίτι της.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενδιαφέρον για το σπίτι έδειξαν γείτονές της. Ένας από αυτούς έκανε την καλύτερη προσφορά και πλέον είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου μέχρι πριν από λίγες ημέρες διαβιούσε η γυναίκα. Ο δικηγόρος που αποκάλυψε το σχετικό θέμα τονίζει πως το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για μια σειρά από δανειολήπτες οι οποίοι αγωνιούν για τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς, όπως είπε, χρωστά μόλις 4.232 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιάντσιο, οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση χάνουν τις οικίες τους ακόμη και για μικρά ποσά, καθώς οι πλειστηριασμοί για το 2022 έχουν εκτιναχθεί, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων έχει πουληθεί σε ξένα funds, τα οποία εφαρμόζουν επιθετική τακτική, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να είναι στα κάγκελα.

«Δυστυχώς, η πλειοψηφία των δικαστών, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, εγκρίνουν τους πλειστηριασμούς» κατέληξε ο δικηγόρος, καυτηριάζοντας την τακτική που ακολουθείται. Μάλιστα, περιγράφει και την κατάσταση που επικρατεί με τις δικηγορικές εταιρίες και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις