Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Σημάδια ότι έχετε θρόμβο αίματος από την πρωτεϊνική ακίδα και Tι Nα KANETE γι ‘AYTO

 


 Δημήτρης Σωτηρίου 

Σε προηγούμενο κείμενό μας καλύψαμε το πώς οι πρωτεΐνες ακίδας του SARS-CoV-2 και των εμβολίων κατά του COVID μπορούν και στις δύο

περιπτώσεις να προκαλέσουν πήξη του αίματος.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τους θρόμβους, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον κίνδυνο.

Ένα φυσιολογικό/αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID δεν αποκλείει εντελώς την πιθανότητα θρόμβων. Ανεξάρτητα από το αν η διάγνωση επιβεβαιώνεται ή όχι, εάν υπάρχει σύμπτωμα, το πιο σημαντικό βήμα είναι η πρόληψη του.

Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Εάν ξεκουράζεστε στο κρεβάτι, προσπαθήστε να τεντώσετε τα πόδια σας για να διατηρήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μην ξεκινήσετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Αποφύγετε τη λήψη οποιουδήποτε εμβολίου κατά του COVID-19 από εδώ και στο εξής. Μόλις εμβολιαστείτε ξανά, η πρωτεΐνη ακίδας είναι εξαιρετικά θρομβογόνος, ενεργοποιώντας άμεσα τον καταρράκτη πήξης. Έτσι, η πρώτη στρατηγική για την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων είναι η αποτοξίνωση της πρωτεΐνης ακίδας.

 


Για παράδειγμα, διάφοροι φυσικοί τρόποι για την αύξηση της αυτοφαγίας θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για την αποικοδόμηση των πρωτεϊνών αιχμής από το σώμα.

Οι μέθοδοι για την ενίσχυση της αυτοφαγίας περιλαμβάνουν τη διαλείπουσα νηστεία, το φως του ήλιου, τον ποιοτικό και έγκαιρο ύπνο, τον διαλογισμό και το περπάτημα, καθώς και φυσικά προερχόμενα μόρια όπως η ιβερμεκτίνη, η μελατονίνη, η ρεσβερατρόλη, η σπερμιδίνη, το θρεπτικό τερπένιο κ.λπ.

Τι να δοκιμάσετε

Η ενεργοποίηση του καταρράκτη πήξης οδηγεί τόσο σε μεγάλους θρόμβους (προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια και πνευμονικές εμβολές) όσο και σε μικροθρόμβους (προκαλώντας μικροπροβλήματα σε πολλά όργανα, αλλά κυρίως στον εγκέφαλο).

Όλα τα μακροχρόνια συμπτώματα του COVID μπορεί να υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη μικροθρόμβων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικά της εγκεφαλικής ομίχλης, απώλειας μνήμης, διαταραχών ύπνου, άγχους ή κατάθλιψης, πόνου στο στήθος, δύσπνοιας, ταχυκαρδίας, κόπωσης, αδιαθεσίας μετά την άσκηση κ.λπ.

Στα πόδια, το πρήξιμο είναι το πιο κοινό σημάδι θρόμβου αίματος. Εάν έχετε σημαντικό πρήξιμο στο ένα πόδι, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Μερικοί ασθενείς έχουν συμπτώματα που ονομάζονται «δάχτυλα COVID», κόκκινα, πρησμένα δάχτυλα που μπορεί να οφείλονται σε μικρούς θρόμβους στα αιμοφόρα αγγεία των ποδιών.

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με COVID-19 έχουν αυξημένο ινωδογόνο, προϊόντα αποικοδόμησης ινώδους, D-dimer και παράγοντα von Willebrand και αυτά φαίνεται να συσχετίζονται με τη σοβαρότητα της νόσου και τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Ακολουθεί μια σειρά από βασικά τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη εάν κάποιος έχει μακρά συμπτώματα που μοιάζουν με COVID:
  • Πλήρης εξέταση αίματος με διαφορική και μέτρηση αιμοπεταλίων
  • D-Dimer—ως δείκτης ενεργοποίησης πήξης. Ένα αξιοσημείωτα αυξημένο D-διμερές υποδεικνύει ανώμαλους θρόμβους και η ίνωση ενεργοποιείται.
  • CRP: ένας απλός, φθηνός και ευαίσθητος δείκτης συνεχιζόμενης φλεγμονής
  • Ινωδογόνο
  • Παράγοντας VIII
  • παράγοντας von Willebrand (vWF)
  • Κρίσιμες εκτιμήσεις για την αντιθρομβωτική θεραπεία

Γενικά, υπάρχουν δύο κατηγορίες αντιθρομβωτικών φαρμάκων: τα αντιπηκτικά και τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα. Τα αντιπηκτικά δρουν στον καταρράκτη της πήξης και τον εμποδίζουν να ολοκληρωθεί, ενώ τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα αναστέλλουν την ενεργοποίηση και τη σύνδεση των αιμοπεταλίων μεταξύ τους και του ενδοθηλίου.

Ο Δρ Τζόρνταν Βον, ειδικός πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέει ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει η αντιθρομβωτική θεραπεία στους πάσχοντες ασθενείς όσο το δυνατόν νωρίτερα.

«Στους σοβαρά άρρωστους από τον COVID-19, έβαλα αντιπηκτικό για να τους αποτρέψω από τη νοσηλεία. Η έναρξη της θεραπείας τους με DOAC και αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία ήταν το θεμέλιο για τη διατήρηση και την σωτηρία του υποξικού ασθενή με COVID-19 που χρειάζεται νοσηλεία», είπε ο Δρ Βον.

«Μετά την ανάγνωση και την κατανόηση της πηκτικής νόσου που σχετίζεται με τον COVID-19, ήταν κρίσιμο να κατανοήσουμε αυτήν την παθοφυσιολογία και να διαχειριστούμε αυτή τη μοναδική κατάσταση ασθένειας, επειδή όλες είναι υπερπηκτικές. Στην οξεία σοβαρή COVID-19, θα αντιμετώπιζα ασθενείς με αντιθρομβωτική θεραπεία και θα τους έβαζα να με επισκέπτονται ή να τους επισκέπτομαι κάθε λίγες μέρες για να δω εάν τα συμπτώματά τους βελτιώνονται».

«Σε εκείνους που ξεκινούσα την αντιπηκτική αγωγή, άρχισα να παρατηρώ ότι όχι μόνο βελτιώθηκαν, αλλά πολύ λίγοι επέστρεψαν με μακροχρόνιες επιπλοκές. Μου φάνηκε λοιπόν ότι, θεωρητικά, ό,τι κι αν κάνουμε διαφορετικά και η θεραπεία αυτών των ασθενών που είναι συνήθως πιο άρρωστοι, στην πραγματικότητα βελτίωνε τα συμπτώματά τους στην οξεία φάση και επίσης ως επί το πλείστον απέτρεπε τη μετα-οξεία συνέπεια που συχνά εμφανιζόταν αργότερα σε ασθενείς που δεν ήταν ποτέ οξεία σοβαρή ασθένεια».

Ο Δρ Βον είπε ότι επιλέγει κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις πήξης για να δει αν οι ασθενείς του είναι εκτεθειμένοι σε αυτούς τους παράγοντες.

«Μετά την επιτυχία της αντιαιμοπεταλιακής και αντιπηκτικής αγωγής στην οξεία θεραπεία του COVID άρχισα να αναρωτιέμαι για τη χρήση της στα μετα-οξέα επακόλουθα του COVID (PASC) και οδηγήθηκα έπειτα από επιμελή έρευνα στο έργο των Γιάκο Λόμσερ, Ρέσια Πρετόριους και Νταγκ Κελ».

«Ήταν σαν να έσβησε μια λάμπα όταν διάβασα το έργο τους. Άλλαξε βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κοιτάζω τόσο τον οξύ Covid, αλλά κυρίως το μακροχρόνιο COVID/PASC και το έργο τους ήταν καθοριστικό για να βοηθήσουμε πραγματικά τους ασθενείς που υποφέρουν».

Είτε η αιτία των θρόμβων αίματος είναι ο ιός είτε το εμβόλιο, τα συμπτώματα δεν διαφέρουν πολύ επειδή η βασική αιτία είναι η πρωτεΐνη ακίδας.

Έτσι, κατά τη θεραπεία συνδρόμων που περιλαμβάνουν μικροθρόμβωση και τοπική υποξία ιστών, ανεξάρτητα από την πηγή της πρωτεΐνης ακίδας, το χάος στην προσπάθεια καθαρισμού της είναι το ίδιο.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι η κατάλληλη και στενά παρακολουθούμενη «τριπλή» αντιπηκτική θεραπεία οδηγεί στην αφαίρεση των μικροθρόμβων και επίσης αφαιρεί τα συμπτώματα.

Είναι μια διπλή αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία (DAPT) (σιοπιδογρέλη 75 mg και ασπιρίνη 75 mg) μία φορά την ημέρα και άμεσο από του στόματος αντιπηκτικό (DOAC) (Apixiban 5 mg δύο φορές την ημέρα). Επιπλέον, είναι σημαντικό να κοιτάξετε την προστασία του στομάχου με ένα φάρμακο όπως ο αναστολέας h2 ή ένας αναστολέας αντλίας πρωτονίων.

Σε αυτό το σημείο, η διάρκεια της θεραπείας είναι άγνωστη και συνήθως βασίζεται σε ένα προσεκτικό ιστορικό των αλληλεπιδράσεων του ασθενούς με την πρωτεΐνη ακίδας, στο χρόνο από την τελευταία του έκθεση, στο ιστορικό υποκείμενης αυτοάνοσης δυσλειτουργίας και στη συνολική λειτουργική συμπτωματολογία.

Οι θεραπείες του Δρ Βον καθοδηγούνται από αυτούς τους παράγοντες και συνήθως διαρκούν από έναν έως τρεις μήνες. Η ελπίδα του είναι πως μια μεγάλη κλινική δοκιμή σύντομα θα ενημερώσει περαιτέρω τη διάρκεια και θα εντοπίσει πρόσθετους υποκατάστατους κλινικούς δείκτες που θα χρησιμοποιήσουν οι κλινικοί επιστήμονες για τον εντοπισμό ασθενών που θα ωφεληθούν από τη θεραπεία.

Μείωση του σχηματισμού ινώδους

Τα αντιπηκτικά επιβραδύνουν την πήξη, μειώνοντας έτσι τον σχηματισμό ινώδους και εμποδίζοντας το σχηματισμό και την ανάπτυξη θρόμβων. Οι αντιαιμοπεταλικοί παράγοντες εμποδίζουν τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και επίσης εμποδίζουν το σχηματισμό και την ανάπτυξη θρόμβων.

Το Apixaban ανήκει σε μια κατηγορία αντιπηκτικών. Είναι ένας αναστολέας του παράγοντα Xa. Λειτουργεί εμποδίζοντας τη δράση μιας συγκεκριμένης φυσικής ουσίας που βοηθά στο σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Η εξωγενής ηπαρίνη μπορεί να μειώσει σημαντικά την πήξη που προκαλείται από πρωτεΐνες ακίδας και να παρέχει θεμελιώδη υποστήριξη για αντιπηκτική θεραπεία, ειδικά για ασθενείς με COVID-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Epoch Times Photo

«Ηρεμήστε» τα αιμοπετάλια

Τα αιμοπετάλια υπερενεργοποιούνται από την υπομονάδα S1 της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού. Τα αιμοπετάλια αλληλεπιδρούν με τα κυκλοφορούντα φλεγμονώδη μόρια, το πρόσφατα κατεστραμμένο ενδοθήλιο και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Τα σύμπλοκα αιμοπεταλίων προκαλούνται από αλληλεπιδράσεις μεμβράνης-μεμβράνης μέσω δέσμευσης από τον υποδοχέα.

Η κλοπιδογρέλη είναι ένα αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο. Αποτρέπει τα αιμοπετάλια (ένας τύπος αιμοσφαιρίων) από το να κολλήσουν μεταξύ τους και να σχηματίσουν έναν επικίνδυνο θρόμβο αίματος. Η λήψη κλοπιδογρέλης βοηθά στην πρόληψη των θρόμβων αίματος εάν έχετε αυξημένο κίνδυνο να τους εμφανίσετε.

Η κλοπιδογρέλη (Plavix) είναι ένα αραιωτικό του αίματος που χρησιμοποιείται για την πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων σε άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για αυτά τα συμβάντα.

Η ασπιρίνη είναι επίσης ένα αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο. Αποτρέπει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων για να σχηματίσουν θρόμβο και δρα στον υποδοχέα θρομβοξάνης Α μέσα στα αιμοπετάλια.

Σημείωση: όλη η θεραπεία πρέπει να συνταγογραφείται υπό τις οδηγίες και την αυστηρή παρακολούθηση των γιατρών σας.

Nutraceuticals για θρομβωτικές καταστάσεις

Υπάρχει μια ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής που μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στις θρομβωτικές καταστάσεις.

Εν τω μεταξύ, πολλές από αυτές τις ενώσεις έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και ενισχυτικά της αυτοφαγίας, τα οποία είναι ευεργετικά και για τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον COVID.

Φλαβονοειδή

Η ρεσβερατρόλη έχει αντιαιμοπεταλιακές ιδιότητες. Είναι ένα φυσικό φλαβονοειδές που βρίσκεται κυρίως στα σταφύλια, το κόκκινο κρασί και τα φιστίκια.

Μια δοσοεξαρτώμενη ανασταλτική δράση της ρεσβερατρόλης στη συσσώρευση αιμοπεταλίων έχει παρατηρηθεί σε κυτταρικά και ζωικά μοντέλα.

Επιπλέον, οι πολλαπλές επιδράσεις της ρεσβερατρόλης στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, στην ενίσχυση της μεταβολικής ικανότητας, στην αύξηση της σύνθεσης νιτρικού οξειδίου από τα ενδοθηλιακά κύτταρα και στην προώθηση της αυτοφαγίας είναι ευεργετικές και για ασθενείς με προβλήματα πήξης που σχετίζονται με τον COVID.

Ένα σημαντικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 ( EGCG ) πιστεύεται ότι αναστέλλει ενεργά τα αιμοπετάλια στους ανθρώπους. Το EGCG στοχεύει πολλαπλές οδούς για να επιτύχει αυτόν τον ρόλο.

Η γενιστεΐνη, ένας αναστολέας της τυροσινικής κινάσης, είναι αναστολέας της συσσώρευσης αιμοπεταλίων και έχει αποτελέσματα στην πρόληψη της θρομβωτικής απόφραξης στα αιμοφόρα αγγεία. Βρίσκεται κυρίως στα προϊόντα σόγιας.

Ο πρωταρχικός μηχανισμός της γενιστεΐνης περιλαμβάνει τουλάχιστον την αναστολή της συσσώρευσης αιμοπεταλίων που προκαλείται από το κολλαγόνο, και άλλες επιδράσεις για τους υποδοχείς θρομβοξάνης .

Σκόρδο

Οι ενώσεις της αδενοσίνης , της αλλισίνης και των παραφινικών πολυσουλφιδίων φαίνεται να είναι υπεύθυνες για την ανασταλτική δράση του σκόρδου στη συσσώρευση αιμοπεταλίων .

Προερχόμενη από τη διάσπαση της αλλιίνης από τη λυάση της αλλιίνης, η αλλισίνη αναστέλλει τη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων in vitro χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα της κυκλοοξυγενάσης, της λιποξυγενάσης, της θρομβοξάνης, της αγγειακής συνθάσης της προστακυκλίνης ή της κυκλικής AMP.

Αντιοξειδωτικά

Γνωστή για την αντιοξειδωτική της λειτουργία, η βιταμίνη Ε έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για καταστάσεις πήξης.

Για παράδειγμα, βελτιώνει τη δραστηριότητα του νιτρικού οξειδίου που προέρχεται από το ενδοθήλιο, βελτιώνει τη λειτουργία του ενδοθηλίου εν μέρει λόγω της αναστολής της πρωτεϊνικής κινάσης C (PKC) και αναστέλλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων.

Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την προσκόλληση των αιμοπεταλίων στο κολλαγόνο, το ινωδογόνο και τη φιμπρονεκτίνη και αυξάνει την ευαισθησία των αιμοπεταλίων στην προσταγλανδίνη Ε1.

Το σελήνιο είναι ιχνοστοιχείο και βασικό συστατικό των ενζύμων υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Η ανεπάρκεια σε σελήνιο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριακής θρόμβωσης.

Το σελήνιο έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της συσσώρευσης αιμοπεταλίων, κυρίως μέσω της αναστολής εκείνων των ουσιών που σχηματίζουν θρόμβους αίματος.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η επίδραση των συμπληρωμάτων διατροφής στη φυσιολογική αιμόσταση και στην αντιθρομβωτική θεραπεία.

Τα συμπληρώματα που έχουν αναφερθεί ότι επηρεάζουν τη φυσιολογική πήξη και τη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων ή/και έχουν αναφερθεί ότι πιθανώς αλληλεπιδρούν με κουμαρινικά αντιπηκτικά περιλαμβάνουν το danshen, το σκόρδο, το ginkgo, το αμερικανικό ginseng, το ασιατικό ginseng .

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές είναι είτε θεωρητικές είτε αποτελούνται από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δίαιτα και Άσκηση

Πιστεύεται ευρέως ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και η σωματική άσκηση είναι ευεργετική για τη θρομβωτική κατάσταση – ειδικά σε εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο θρομβωτικών ασθενειών.

Σε πολλές χώρες, έχουν προταθεί από τις υγειονομικές αρχές σύστασεις για αντιθρομβωτική δίαιτα και επαρκή σωματική άσκηση .

Τα λαχανικά και άλλες επεξεργασμένες δίαιτες ταξινομήθηκαν ως «υγιεινές» περιλαμβάνουν:

Σταφίδες, σταφύλια, δαμάσκηνα, μπανάνες, πεπόνι, καρπούζι, φρέσκα μήλα ή αχλάδια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα ή βερίκοκα ή δαμάσκηνα, ντομάτες, χυμός ντομάτας, σάλτσα ντομάτας, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, καρότο Βρυξελλών, καρότο Βρυξελλών ανάμεικτα λαχανικά, κίτρινο ή χειμωνιάτικο σκουός, μελιτζάνες ή κολοκυθάκια, γιαμ ή γλυκοπατάτες, σπανάκι μαγειρεμένο, σπανάκι ωμό, λαχανάκι ή μουστάρδα, μαρούλι iceberg ή μαρούλι, σέλινο, μανιτάρια, παντζάρια, φύτρα μηδικής, καλαμπόκι, ξηροί καρποί, φυστικοβούτυρο,  τόφου ή σόγια, φασόλια ή φακές, μπιζέλια ή φασόλια λίμα, φυτικό λάδι που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, τσάι, καφές, καφές χωρίς καφεΐνη.

«Λιγότερο υγιεινό»: μηλίτης ή χυμός μήλου, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και άλλοι χυμοί φρούτων, λευκό ρύζι, ψητές ή πουρέ πατάτας, πατάτες ή τσιπς καλαμποκιού.

Παρεμβάσεις νου-σώματος

Υπάρχουν πολλές παθολογικές ομοιότητες μεταξύ χρόνιων συνδρόμων όπως η μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (ME) ή το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) και τα συμπτώματα που μοιάζουν με COVID.

Καναδοί ερευνητές διεξήγαγαν μια συστηματική ανασκόπηση των παρεμβάσεων νου-σώματος (MBI) για τη θεραπεία ME/CFS.

Η σοβαρότητα της κόπωσης, το άγχος/κατάθλιψη και η σωματική και πνευματική λειτουργία αποδείχθηκε ότι βελτιώθηκαν σε ασθενείς που έλαβαν ΜΒΙ.

Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν μείωση του άγχους με βάση την ενσυνειδητότητα, γνωσιακή θεραπεία με βάση την ενσυνειδητότητα, χαλάρωση, τσιγκόνγκ, γνωσιακή-συμπεριφορική διαχείριση του στρες, θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης και ισομετρική γιόγκα.

Συμπεριλήφθηκαν δώδεκα από τις 382 ανακτημένες αναφορές. Επτά μελέτες ήταν τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές (RCTs).

Παρόλο που απαιτείται περαιτέρω έρευνα, δεν είναι κακό να δοκιμάσετε αυτές τις φθηνές μεθόδους για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που μοιάζουν με τον COVID.

Προοπτικές για το μέλλον

Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις στην μετά του κορωνοϊού εποχή. Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί από τον ανθρώπινο κόσμο και τα μακροχρόνια επακόλουθα και τα σύνδρομα που σχετίζονται με τα εμβόλια, μας έχουν τσακίσει.

Η στρατηγική της βιασύνης για την παραγωγή ενός εμβολίου κατά ενός αναδυόμενου ιού που δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως και στη συνέχεια να το σπρώξουμε με τη βία στην πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού είναι ένα θεμελιώδες λάθος.

Η πρωτεΐνη ακίδα έχει διδάξει στον ανθρώπινο κόσμο μας ένα τόσο μεγάλο μάθημα.

Όμως, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού της καταστροφής, υπάρχουν λύσεις για εμάς στη φύση και την παράδοση, και πολλές από αυτές τις θεραπείες που φαίνονται προετοιμασμένες αποκλειστικά και μόνο για τους ανθρώπους είναι εδώ για να μας βοηθήσουν και να μας θεραπεύσουν.

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις, και ποτέ δεν είναι πολύ αργά για την αλλαγή.

 

*Της Δρ Yuhong Dong. H κα Dong είναι ιατρός που κατέχει διδακτορικό στις μολυσματικές ασθένειες στην Κίνα, είναι η επικεφαλής επιστημονική υπεύθυνη και συνιδρύτρια μιας ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολο

Yuhong Dong

γίας και πρώην ανώτερος ιατρικός επιστημονικός εμπειρογνώμονας για την ανάπτυξη αντιικών φαρμάκων στη Novartis Pharma στην Ελβετία

**Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Prime News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις