Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΝΙΚΟΣ - «Παραίτησαν» από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον βουλευτή Κ.Τζαβάρα THΣ N.Δ. META την επίθεση του στους δικαστικούς για σκάνδαλο υποκλοπών - EIXE εκδώσει ανακοίνωση σε βάρος του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκος

 


Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά το ρεπορτάζ του pronews.gr για την κριτική που άσκησε σε δικαστές και εισαγγελείς για απραξία στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ζητήθηκε από το κόμμα να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει και ο βουλευτής της ΝΔ «πιστός στις αρχές του και της παράταξης» προτίμησε να παραιτηθεί!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει πως αποδέχτηκε την προτροπή να παραιτηθεί επειδή από την μια πλευρά δεν ήθελε να παραιτηθεί από τις απόψεις του αλλά ταυτοχρόνως δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στην παράταξη του.

Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή της Βουλής «υποδέχεται» τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών Φέλιξ Μπίτζιο, αντιπρόσωπο του Predator, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο (επίσης αντιπρόσωπο και τον Ισραηλινό ιδιοκτήτη του Predator, Ταλ Ντίλιαν.

«Γαλάζιες» πηγές λένε μάλιστα ότι του ζητήθηκε μια επιστολή Τζαβάρα που να το ζητάει.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε σχετικά για την μη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών: «Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση. Ειδικά από την στιγμή που αυτά που δει το φως της δημοσιότητας έχουν τόσο περιγραφικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

«Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

«Ο δημοσιογράφος έχει μόνο υποχρέωση να διασταυρώνει τις πηγές του», συνέχισε το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο οποίος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα θυμάτων παρακολούθησης, επισήμανε με νόημα: «Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική» ρίχνοντας φαρμακερά βέλη στους συναδέλφους του που σφυρίζουν αδιάφορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις