Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

TO ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ H Bουλή: Δήλωση-βόμβα της Φωτίου για τις παρακολουθήσεις – Η αντίδραση Γεωργιάδη


 Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση που έκανε η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, στο περιθώριο της συζήτησης του σχεδίου νόμου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η αναφορά της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Μοιράσαμε τα λεφτά, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όχι όπως θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, και οι μεγάλοι επιχειρηματίες μας χτυπάνε με τα δήθεν σκάνδαλα, διότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με την πολιτική της, έχει επιδεινωθεί η θέση των ΑμεΑ, κατήγγειλε ότι τα υπουργεία «μοιράζουν τα χρήματα» σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών «ένα παρά ένα».

«Κυρία Φωτίου, μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι, γι΄αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνέχισε:


«Κυρία Φωτίου, μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστούμε πολύ κυρία Φωτίου, τα ακυρώνετε με αυτό το επιχείρημα. Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους.

Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και του πώς μοιράζονται τα λεφτά. Τα μοιράσαμε λοιπόν τα λεφτά, όχι όπως θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μας χτυπάνε με τα δήθεν σκάνδαλα διότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, δέχομαι το επιχείρημα σας, ελπίζω να γίνει και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Πράγματι, οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, όπως διαρκώς μας λέτε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Διότι αν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα μας βαράγανε».

Τι είπε η Θεανώ Φωτίου για τις παρακολουθήσεις
Είχε προηγηθεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου που, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, για την προσβασιμότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα ούτε για την φυσική προσβασιμότητα των ΑμεΑ, ούτε για την ψηφιακή προσβασιμότητα. Η κυρία Φωτίου, αφού επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξαιρεθούν των διατάξεων για την υποχρέωση παροχής προσβασιμότητας στα ΑμεΑ και αφού κατήγγειλε ότι η θέση των ΑμεΑ έχει δραματικά επιδεινωθεί, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, σχολίασε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις