Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Οι δικαιολογίες της TOYPKIAΣ για την κράτηση του Α.Τζιτζικώστα: «Είχε παρόμοιο όνομα Mε έναν άλλον…» Tο δημοσίευμα επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

 


Aπίστευτες και γελοίες είναι δικαιολογίες της Τουρκίας σχετικά με την κράτηση για περισσότερες από 6 ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με το το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο λόγος αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας στην οποία υπεβλήθη ο κ. Τζιτζικώστας , είναι το γεγονός ότι προέκυψε «τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

Το δημοσίευμα επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αφού όπως αναφέρεται και από το τίτλο ενώ λύθηκε το «τεχνικό πρόβλημα» που αντιμετώπισαν με το όνομά του και εν τέλει του επετράπη να μπει στη χώρα, εκείνος αρνήθηκε και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

«Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου» αναφέρει το πρακτορείο και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

«Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει. Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνεχίζει το πρακτορείο.

Την κατηγορηματική απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα, γνωστοποιεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο twitter, μετά την απαγόρευση της εισόδο του στη χώρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας, με την ανάρτησή του στο Twitter, ειχαριστεί όλους για την συμπαράσταση, ενώ τονίζει πως, «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία».

Όπως υπογραμμίζει, όμως, «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις