Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Twitter: Η Οδύσσεια μιας αστρονόμου που κατηγορήθηκε για «πορνό» πεφταστέρια

 Η Μέρι Μακίνταϊρ από το Όξφορτσαϊρ προσπαθεί μάταια εδώ και τέσσερις μήνες να έρθει σε επαφή με τους υπευθύνους της εταιρείας

Aκόμα δεν έχει βρει λύση μια βρετανίδα αστρονόμος που αποκλείστηκε τον Αύγουστο από τον λογαριασμό

της στο Twitter επειδή ανάρτησε εικόνες διαττόντων αστέρων που θεωρήθηκαν πορνογραφικές από τους αλγορίθμους της πλατφόρμας.

Η Μέρι Μακίνταϊρ από το Όξφορτσαϊρ προσπαθεί μάταια εδώ και τέσσερις μήνες να έρθει σε επαφή με τους υπευθύνους του Twitter, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει πάρει απάντηση σχετικά με την ανάρτηση, η οποία θεωρήθηκε ότι δείχνει «ερωτικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεση του συμμετέχοντα».

Η μόνη λύση για να της επιτραπεί η είσοδος στον λογαριασμό είναι να σβήσει την επίμαχη ανάρτηση με τα πεφταστέρια και να κλικάρει ένα κουτί για να παραδεχτεί ότι παραβίασε τους κανόνες.

Δεν θέλει όμως να το κάνει, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ενοχής.

Μια από τις «πορνογραφικές» εικόνες που λογοκρίθηκαν

«Είναι τρελό […] Δεν θέλω να έχω στο ιστορικό μου την κατηγορία ότι μοιράζομαι πορνογραφικό υλικό» είπε η αστρονόμος στο BBC.

Η Μέρι Μακίνταϊρ σε φωτογραφία από τον λογαριασμό της στο Twitter

Η πιθανότητα να βρει σύντομα λύση στο πρόβλημά της δείχνει τώρα μικρή, μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και την απόλυση του μισού προσωπικού της πλατφόρμας.

«Αφού δεν έπαιρνα απάντηση από κάποιον άνθρωπο πριν [την εξαγορά] πιστεύω ότι έχω μηδέν πιθανότητες τώρα» είπε η Μακίνταϊρ.

Δεδομένου ότι η Twitter Inc. δεν έχει πια τμήμα επικοινωνίας, το BBC προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Μασκ μέσω της SpaceX, δεν πήρε όμως απάντηση.

Πάντως το πρόβλημα με τους αλγορίθμους που εξετάζουν τις αναρτήσεις για ακατάλληλο περιεχόμενο δεν αφορά μόνο το Twitter.

Το 2021, ένας φωτογράφος που αναρτά εικόνες άγριων ζώων αποκλείστηκε από το Facebook λόγω «σεξουαλικών» φωτογραφιών που εικόνιζαν αγελάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις