Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Δύο συλλήψεις για ληστείες σε καταστήματα στην Αττική – Xειροπέδες σε 38χρονο και 39χρονη

 


Στη σύλληψη ενός 38χρονου και μίας 39χρονης, που διέπρατταν ληστείες σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Κυψέλη, το βράδυ του Σαββάτου.

Προηγουμένως ο 38χρονος είχε εισβάλει σε γαλακτοπωλείο στον Άγιο Παντελεήμονα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο, στο οποίο τον περίμενε η 39χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δράση τους είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Συνήθως ο 38χρονος έμπαινε πρώτος στα καταστήματα και απειλούσε τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, ενώ ακολουθούσε η 39χρονη που ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Και οι δύο είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 5-11-2022 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 ημεδαποί (38χρονος και 39χρονη) που προέβαιναν σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ταχυδρομικών υπηρεσιών, πρατήρια υγρών καυσίμων και γαλακτοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 5-11-2022 ο 38χρονος εισήλθε σε γαλακτοπωλείο στον Άγιο Παντελεήμονα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε η 39χρονη.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν το όχημα, στην περιοχή της Κυψέλης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από το γαλακτοπωλείο, αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες καθώς και ρουχισμός που όπως διαπιστώθηκε έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η δράση τους ξεκινά από τις αρχές του μήνα Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Οι κατηγορούμενοι είχαν προμηθευτεί τον αναγκαίο οπλισμό και πλήθος από είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη, κουκούλες, καπέλα, μάσκες προσώπου κ.λπ., προκειμένου να καθίσταται δύσκολη τόσο η ταυτοποίηση όσο και η συσχέτισή τους με τις συγκεκριμένες πράξεις.

ληστείες Αττική

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά κύριο λόγο ο 38χρονος εισέρχονταν πρώτος στα καταστήματος και με απειλή όπλου ακινητοποιούσε υπαλλήλους και τυχόν πελάτες και ακολουθούσε η 39χρονη, η οποία με απειλή μαχαιριού εισέρχονταν στο χώρο των ταμείων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια διέφευγαν με μοτοσυκλέτες, τις οποίες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -5- ληστείες και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στο Νέο Κόσμο, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Παντελεήμονα και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Επιπρόσθετα ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η 39χρονη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις