Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΟXH Σκληρό βίντεο - OYKPANIA: Pώσος μισθοφόρος που αυτομόλησε εκτελέστηκε με βαριοπούλα

 Ο μισθοφόρος της Wagner Γεβγκένι Νούζχιν είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι άλλαξε στρατόπεδο.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει την άγρια εκτέλεση ρώσου μισθοφόρου που αυτομόλησε στην Ουκρανία εμφανίστηκε την Κυριακή σε ρωσικά κοινωνικά

δίκτυα ως προειδοποίηση για την εκδίκηση που περιμένει τους προδότες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το βίντεο εμφανίστηκε σε κανάλι στο Telegram που σύμφωνα με ρωσικά μέσα συνδέεται με την διαβόητη εταιρεία μισθοφόρων Wagner. Εμφανίζει έναν άνδρα που δηλώνει ότι ονομάζεται Γεβγκένι Νούζχιν, ότι είναι 55 ετών, και ότι άλλαξε στρατόπεδο στις 4 Σεπτεμβρίου για να «πολεμήσει κατά των Ρώσων».

Ο άνδρας εμφανίζεται με το κεφάλι κολλημένο με ταινία στην άκρη ενός τοίχου από τούβλα. Δηλώνει ότι απήχθη από το Κίεβο στις 11 Οκτωβρίου και μεταφέρθηκε σε κελάρι.

«Με χτύπησαν στο κεφάλι και έχασα τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα σε αυτό το κελάρι» ακούγεται να λέει. «Μου είπαν ότι θα δικαστώ».

Στην τελευταία αυτή φράση, ένας άλλος άνδρας με στρατιωτικά ρούχα, του οποίου το πρόσωπο δεν εμφανίζεται, τον χτυπά στον κρόταφο με βαριοπούλα. Ο Νούζχιν πέφτει στο πάτωμα, οπότε δέχεται ένα δεύτερο, τελειωτικό χτύπημα στο πρόσωπο.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:23

Το βίντεο εμφανίζεται στο κανάλι Grey Zone του Telegram με τίτλο «Το σφυρί της εκδίκησης», αναφέρει το Reuters, το οποίο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα της ανάρτησης.

Ο Νούζχιν πάντως είχε δηλώσει σε ουκρανικά μέσα τον Σεπτέμβριο ότι επιθυμούσε να πολεμήσει για την Ουκρανία. Παραμένει άγνωστος πώς μπορεί να κατέληξε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, ο Νούζχιν δήλωνε ότι ήταν καταδικασμένος δολοφόνος που βγήκε από τη φυλακή για να πολεμήσει με τους μισθοφόρους της Wagner. Αργότερα όμως άλλαξε στρατόπεδο για να πολεμήσει κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ομάδα Wagner, η οποία επανδρώθηκε αρχικά με βετεράνους του ρωσικού στρατού, έχει πολεμήσει στη Λιβύη, τη Συρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων χωρών.

Τους τελευταίους μήνες η ομάδα Wagner φέρεται να στρατολογεί καταδίκους από ρωσικές φυλακές. Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι η εταιρεία μισθοφόρων σχεδίαζε να στρατολογήσει πάνω από 1.500 κρατουμένους.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ρωτήθηκε για το επίμαχο βίντεο, και η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το βίντεο θα έπρεπε να έχει τίτλο «Θάνατος σκύλου για έναν σκύλο».

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δήλωσε για τον Νούζχιν: «Δεν βρήκε την ευτυχία στην Ουκρανία, βρήκε σκληρούς αλλά δίκαιους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις