Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Κούγιας: Ίσως αναλάβω τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο – «Kαρφιά» για δικηγόρους «Kλαρινογαμπρούς»


 Ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. 

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε πως υπό προϋποθέσεις θα αναλάβει τον αστυνομικό, τον οποίο χαρακτήρισε «φτωχό, εξαιρετικό και καλοκάγαθο».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «η οικογένεια του αστυνομικού και συνδικαλιστικοί αστυνομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης μου ζήτησαν να αναλάβω την υπεράσπισή του μαζί με έναν συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη. Ως συνήθως ζήτησα να διαβάσω τη δικογραφία και να μιλήσω με τον κατηγορούμενο. Αν οι προϋποθέσεις με ικανοποιούν θα αποφασίσω αν θα τον αναλάβω».

Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά συναδέλφων του δικηγόρων, που μιλούν για την υπόθεση στα κανάλια, χαρακτηρίζοντάς τους… “κλαρινογραμπρούς”!

«Θέλω να παρακαλέσω κάποιους κλαρινογαμπρούς συνάδελφούς μου που εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση και μιλούν χωρίς να έχουν διαβάσει τη δικογραφία, να είναι πολύ προσεκτικοί, εκτός βέβαια αν έχουν πολιτικές βλέψεις και θέλουν να τους μάθει η κοινωνία και διαλέγουν τέτοιες πιασάρικες υποθέσεις», τόνισε και ευχήθηκε να κερδίσει τη μάχη ο 16χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του αστυνομικού ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεσης παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (9/12).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις