Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων ο ιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων FTX


 Eλεύθερος, με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αφέθηκε ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ο 30χρονος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δικαστήριο των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη σχετικά με την κατάρρευση της FTX. Θα βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, στο σπίτι των γονιών του στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα υποβάλει έφεση για τις κατηγορίες ότι εμπλέκεται σε απάτη και άλλα αδικήματα, είπε ο δικαστής.

Ο δικαστής Γκάμπριελ Γκορενστάιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος να διαφύγει ο Μπάνκμαν-Φριντ ήταν μικρός, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό όσον αφορά μελλοντικά οικονομικά εγκλήματα.

Σκάνδαλο κρυπτονομισμάτων: Η πρώην σύντροφος του Μπάνκμαν – Φράιντ και ο συνιδρυτής της FTX ομολόγησαν την ενοχή τους

Η πρώην φίλη του Σαμ Μπάνκμαν – Φράιντ, ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, καθώς και ο συνιδρυτής της εταιρείας, ομολόγησαν την ενοχή τους για απάτη στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου και συνεργάζονται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη το βράδυ.

Η 28χρονη Καρολάιν Έλισον, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του hedge fund του Μπάνκμαν – Φριντ «Alameda Research», και ο 29χρονος Γκάρι Γουάνγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους για τα ποινικά αδικήματα πριν τη μεταγωγή του Μπάνκμαν – Φράιντ στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιες κατηγορίες, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Ντέιμιαν Ουίλιαμς.

Μπάνκμαν
Καρολάιν Έλισον

Οι κατηγορίες που κατατέθηκαν εναντίον των Έλισον – Γουάνγκ, «αφορούν το ρόλο τους στις απάτες που συνέβαλαν στην κατάρρευση της FTX», είπε ο Γουίλιαμς. «Τόσο η κα Έλισον όσο και ο κ. Γουάνγκ έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για αυτές τις κατηγορίες και συνεργάζονται αμφότεροι με τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης», πρόσθεσε.

Μπάνκμαν
Γκάρι Γουάνγκ

Τα νέα ήρθαν αφότου ο Μπάνκμαν – Φράιντ, που βρισκόταν στις Μπαχάμες, παραδόθηκε στο FBI από τις τοπικές αρχές. Ο «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων, όπως ήταν το παρατσούκλι του κάποτε, οδηγήθηκε στην Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης και θα εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή «το συντομότερο δυνατό», είπε ο Αμερικανός εισαγγελέας.

Μπάνκμαν
Σαμ Μπάνκμαν – Φράιντ

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 30χρονος πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX απέκρυψε τα οικονομικά προβλήματα του ανταλλακτηρίου από το κοινό και εξαπάτησε τους επενδυτές, με την απάτη να υπερβαίνει τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σαμ Μπάνκμαν – Φράιντ αντιμετωπίζει οχτώ κατηγορίες. Οι δικηγόροι του ενδέχεται να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις