Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Κύπρος: Εφιαλτικές ώρες για δύο κορίτσια που έπεσαν σε πηγάδι 40 μέτρων – Το BINTEO της Πυροσβεστικής

 


Δύο κορίτσια ηλικίας 11 και 9 ετών έπεσαν σε πηγάδι βάθους 40 μέτρων, ενώ έπαιζαν σε αυλή σπιτιού στην περιοχή Λακατάμια στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, τα κορίτσια που είναι αδελφές κατέληξαν στον πάτο του πηγαδιού καθώς έπαιζαν ανέμελα και παρέμειναν εκεί για 2,5 ώρες καλώντας σε βοήθεια χωρίς ανταπόκριση.

Τα δύο κοριτσάκια σώθηκαν όταν το ένα κατάφερε να σκαρφαλώσει, να βγει στην επιφάνεια και να ενημερώσει τους γονείς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου δημοσίευσε βίντεο από τη δραματική διάσωση του 11χρονου κοριτσιού

 

«Ακόμη μια φορά επαληθεύονται οι προβλέψεις μας. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί! Προ ημερών και μετά τις επανειλημμένες κλήσεις για ανάσυρση κυρίως ζώων από ανοικτά πηγάδια με κινδύνους να αναφύονται και για τα μέλη μας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

Κάναμε έκκληση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να επιθεωρήσουν και να ασφαλίσουν ανοικτές διατρήσεις και πηγάδια. Σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέλη μας διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν παιδάκι (κοριτσάκι) 11.5 ετών από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων ευτυχώς χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό. Το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του 9.5 ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας, υποχώρησε.

Παρέμειναν εκεί για 2.5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9.5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης και διένυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους. Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν ! Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης!» έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Κύπρου στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις