Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Καλιφόρνια: Αποφυλακίστηκαν πάνω από 7000 παιδεραστές!


 Χιλιάδες καταδικασθέντες παιδόφιλοι στην Καλιφόρνια απελευθερώθηκαν ξανά στους δρόμους αφού πέρασαν μόλις μήνες πίσω από τα κάγκελα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Μια έρευνα της Daily Mail, η οποία εξέτασε μια βάση δεδομένων καταδικασμένων σεξουαλικών παραβατών στην Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότεροι από 7.000 παιδεραστές που καταδικάστηκαν για «άσεμνες ή άσεμνες πράξεις με παιδί κάτω των 14 ετών», οι οποίοι αποφυλακίστηκαν αφού εξέτισαν λιγότερο από ένας χρόνος.

Ο ανώτερος δημοσιογράφος της Daily Mail, Τζος Μπόσγουελ, που έκανε την ιστορία, είπε στον Τάκερ Κάρλσον την Τρίτη, ότι έπρεπε να παρακάμψει τους περιορισμούς στον ιστότοπο Megan’s Law της Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία για εγγεγραμμένους σεξουαλικούς δράστες στην πολιτεία, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια αρνήθηκε να του παράσχει τα δεδομένα. 

Τα τρία τέταρτα των εισαγγελέων της Καλιφόρνια μήνυσαν την πολιτεία την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τους κανόνες έκτακτης ανάγκης που επεκτείνουν τις πιστώσεις καλής συμπεριφοράς και θα μπορούσαν τελικά να επιφέρουν νωρίτερα αποφυλάκιση για δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους.

Ο νόμος της Μέγκαν, είναι ένας ομοσπονδιακός νόμος που απαιτεί από τις αρχές επιβολής του νόμου να καταστήσουν διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες, σχετικά με τους σεξουαλικούς παραβάτες. Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, μετά τη δολοφονία της 7χρονης Μέγκαν Κάνκα στο Νιου Τζέρσεϊ, το 1994.

Ο Μπόσγουελ είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν «αρκετά σοκαριστικά», επισημαίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα αρπακτικών που καταδικάστηκαν για συνεχή σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού που πέρασε μόνο μήνες στη φυλακή και σε ορισμένες περιπτώσεις, μόλις δύο ημέρες πίσω από τα κάγκελα.

Ένας από τους σεξουαλικούς δράστες που επέστρεψε στους δρόμους σε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου καταδικάστηκε για συνεχή σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, τώρα «ζει ένα τετράγωνο μακριά από έναν παιδικό σταθμό σύμφωνα με τη βάση δεδομένων». είπε ο Μπόσγουελ.

Η έρευνα εξέτασε 54.986 παραβάτες σεξουαλικών εγκλημάτων που αναφέρονται στον ιστότοπο της Megan’s Law τον Ιούλιο του 2019 και διαπίστωσε ότι το 76% των δραστών διέπραξαν εγκλήματα που αφορούσαν παιδιά. Τα δεδομένα προσδιορίστηκαν με σύγκριση των δημοσιευμένων ημερομηνιών καταδίκης ενός παιδόφιλου, με την ημερομηνία απελευθέρωσής του.

“Υπάρχει μια αίσθηση ότι ίσως υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι πολύ σοβαρό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 19.000 από τους 55.000 που είδαμε που έχουν καταδικαστεί για αυτήν την παρενόχληση κάτω των 14 [των ετών]. Αυτά είναι σοβαρά αδικήματα», είπε ο Μπόσγουελ. «Αυτοί είναι άνθρωποι που περνούν μερικούς μήνες στη φυλακή για αυτά τα πραγματικά απαίσια εγκλήματα».

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια που ρωτήθηκαν για τα ευρήματα της έκθεσης, κατηγόρησαν τις πολιτικές που ενέκρινε ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, οι οποίες επέτρεψαν συντομευμένες ποινές και πρόωρη αποφυλάκιση για τους καταδικασθέντες εγκληματίες

Ο Boswell είπε ότι επικοινώνησε με τον εισαγγελέα της Καλιφόρνια, καθώς και με το γραφείο του Newsom – και οι δύο απέρριψαν την ευθύνη ή αγνόησαν την έρευνά του για το θέμα.

“Ο ίδιος ο Gavin Newsom δεν έχει μιλήσει καθόλου για αυτό. Αυτό που μου έλεγαν είναι ότι αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Είναι τα δικαστήρια. Είναι οι τοπικοί DA. Πραγματικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα για ολόκληρη την πολιτεία της Καλιφόρνια.” είπε ο Μπόσγουελ.

“Οι εισαγγελείς με τους οποίους μίλησα είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εν μέρει αποτέλεσμα της επιθυμίας να απελευθερωθούν έγκαιρα οι κρατούμενοι από τη φυλακή, επειδή θέλουν να αφήσουν τους μη βίαιους παραβάτες να βγουν έξω και να μειώσουν τον πληθυσμό των φυλακών. Το πρόβλημα είναι”, συνέχισε ο Boswell, “μεταξύ αυτών των “μη- Οι βίαιοι παραβάτες είναι μερικοί από αυτούς τους παιδόφιλους που έχουν υψηλό κίνδυνο να επαναλάβουν τα αδικήματα, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε τέτοιου είδους άτομα».

Σε δήλωσή του στο Fox News Digital, το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ είπε ότι είναι «κρίσιμο για τους τοπικούς εισαγγελείς να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να διώξουν τους παραβάτες και να τους ζητήσουν να λογοδοτήσουν στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

»Φαίνεται να υπάρχει έλλειψη κατανόησης του ρόλου της πολιτείας έναντι του ρόλου των τοπικών εισαγγελέων και δικαστών. Όπως σε πολλές άλλες πολιτείες, στην Καλιφόρνια, η εξουσία για κατηγορίες, δίωξη και καταδίκη ατόμων που έχουν διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα έχει απομείνει σε περιφερειακούς εισαγγελείς και στη συνέχεια δικαστές σε επίπεδο τοπικής κομητείας. Είναι κρίσιμο για την τοπική περιφέρεια. Είναι κρίσιμο για τους τοπικούς εισαγγελείς να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να διώξουν τους παραβάτες και να τους ζητήσουν να λογοδοτήσουν στο μέγιστο βαθμό του νόμου.

»Η πολιτεία της Καλιφόρνια ενίσχυσε τις προσπάθειες για τη σύλληψη εγκληματιών επεκτείνοντας τη χρηματοδότηση των αρχών επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διαδικτυακών αρπακτικών. Επιπλέον, η πολιτεία διεξάγει επιχειρήσεις τσιμπήματος με ομοσπονδιακούς και τοπικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου και έχει ξεκινήσει περιφερειακές Ομάδες κατά της  Εμπορίας Ανθρώπων και των Σεξουαλικών Αρπακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις