Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: BINTEO NTOKOYMENTO με τον 16χρονο να φεύγει με το φορτηγάκι του από το βενζινάδικο


 Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος οδηγός, που τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Έξω από το νοσοκομείο είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του, με την οργή να ξεχειλίζει και να οδηγεί σε επεισόδια και σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Ο 16χρονος, πατέρας ενός παιδιού μόλις 1,5 έτους, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή Live News καταγράφεται η  στιγμή που ο 16χρονος με το φορτηγάκι του φεύγει από το βενζινάδικο. Φθάνοντας στη Συμμαχική οδό, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά. Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.


Οι δικοί του δήλωσαν ότι η καταδίωξη δεν έγινε την ώρα που αναφέρει η αστυνομία και αναρωτιούνται γεμάτοι αγανάκτηση: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;».

«Τίποτα δεν έκανε το παιδί, βενζίνη πήγε να βάλει», τόνισε συγγενής του 16χρονου, σημειώνοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι μέχρι τις 02:30 ήταν με φίλους του. Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναφέρει ότι η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στη 01:00 τα ξημερώματα.

«Κι αν δεν πλήρωσε; Πρέπει να τον σκοτώσει; Παρ’ του τον αριθμό, έλα στο σπίτι, κάνε καταγγελία. Έκανε ένα λάθος, να τον σκοτώσουν;», τόνισε, οργισμένος, ο πατέρας του 16χρονου οδηγού.

Σύλληψη του αστυνομικού
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομία συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ποινικές διώξεις
Ποινική δίωξη τόσο κατά του 16χρονου οδηγού που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια καταδίωξης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, όσο και κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε άσκησε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, κατά του 16χρονου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από πρόθεση, ενώ κατά του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις