Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Casus belli έθεσε η Άγκυρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην… KPHTH! – «Θα απαντήσουμε δια των όπλων» Τι είπε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ από την Iμβρο

 


Casus belli έθεσε η Άγκυρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην… Κρήτη καθώς ο Τούρκος ΥΠΑΜ απείλησε ότι μία τέτοια ενέργεια θα απαντηθεί δια των όπλων!

Αυτές τις πολεμικές δηλώσεις μάλιστα τις έκανε με θράσος από την Ίμβρο, στην οποία Ίμβρο, η Τουρκία έχει καταπατήσει-ακυρώσει κατά τον μέγιστο βαθμό την Συνθήκη της Λοζάνης, αφού ουδέποτε δεν παραχώρησε στο νησί όπως και στην νήσο Τένεδο καθεστώς αυτονομίας ως όφειλε.

Πέραν αυτού η Άγκυρα εξεδίωξε τους τοπικούς ελληνικούς πληθυσμούς.

Από εκεί λοιπόν ο Χ.Ακάρ με θράσος κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λοζάνης και… στρατιωτικοποιεί τα νησιά.

Αυτά συμβαίνουν όταν μία χώρα δεν διεκδικεί τίποτε, όπως κάνει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ίμβρο, μια από τις διακεκριμένες συνοικίες της χώρας μας και ένα από τα κάστρα της Γαλάζιας Πατρίδας μας στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας για στρατιωτικοποίηση των νησιών και τα «σχέδια επέκτασης των χωρικών υδάτων της Κρήτης».

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 μίλια. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα στο θέμα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στη γείτονα ότι η Άγκυρα θα τους  απαντήσει σε οποιονδήποτε λάθος υπολογισμό κάνουν στο θέμα αυτό» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «η Αθήνα παίρνει μέτρα για να προκαλέσει. Τα νησιά εξοπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις.

Παράλληλα, έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητες. Κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στο πεδίο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα επιδεικνύει κάποιες ανεξέλεγκτες ενέργειες και θα απαντήσουμε» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε τη ρητορική ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς.

 «Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ» δήλωσε επίσης ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σήμερα ο Ακάρ το πήγε παραπέρα. Το πήγε στην… Κρήτη.

Στην Αθήνα πότε θα καταλάβουν πως πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά;

H Aθήνα δεν προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, σε ότι αφορά την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης για το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου και Τενέδου.

Πλέον μία κοινότητα που αριθμούσε περισσότερα από 150.000 άτομα έχει απομείνει με μόλις… 3.000 ενώ με βάση την Συνθήκη η Άγκυρα όφειλε να την προστατέψει και να εξασφαλίσει την ευημερία της.

Το θράσος πρέπει να απαντηθεί σε ανάλογη κλίμακα και όχι με ανακοινώσεις του τύπου «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Κοινότητα είναι μαζί μας, μπλα, μπλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις