Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Eύα Kαϊλή: AYTO EINAI TO σπίτι της στις Βρυξέλλες που οι Αρχές EKANAN φύλλο και φτερό


Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα και ακόμη κρατείται από την αστυνομία του Βελγίου η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το βελγικό Τύπο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο πλαίσιο των ερευνών της εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά και δωροδοκία ευρωπαίων αξιωματούχων από το κράτος του Κατάρ.

Βρισκόμαστε στη γειτονιά οπου έγινε η έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καίλή στα πλαίσια της έρευνας για διαφθορά που συνδέεται με το Κατάρ. Όπως μπορείτε να δείτε είναι κάποια μέτρα μακριά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν ένα από τα 17 σημεία στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου στο πλαίσιο μια μεγάλης και συντονισμένης επιχείρησης που κατέληξε σε 4 προσαγωγές ευρωπαίων αξιωματούχων.

Του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας συνδικάτων, ενός πρώην ευρωβουλευτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και του πρώην βοηθού του Φραντσέσκο Τζιόρτζι συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου, μόνο σε ένα διαμέρισμα βρέθηκαν 600.000€ σε τσάντες.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατασχέθηκε υλικό από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, το οποίο ήδη εξετάζεται. Βρέθηκε επίσης ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς από μόνο ένα διαμέρισμα κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ μετρητά κάτι το οποίο φυσικά δημιουργεί ερωτήματα.

Το ευρωκοινοβούλιο όμως ήδη έβραζε για τη χώρα του Περσικού Κόλπου και το λόμπι του Κατάρ με το μουντιάλ να στρέφει τους προβολείς της διεθνούς κοινότητας στους 6.5000 νεκρούς στα εργοτάξια των γηπέδων που κατασκευάστηκαν για το παγκόσμιο κύπελο.

Η κα Καϊλή είχε βρεθεί στο Κατάρ και είχε συναντηθεί με του κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας. Λίγες ημέρες μετά όμως θα άφηνε άπαντες άφωνους στο ευρωκοινοβούλιο μιλώντας για κράτος πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.

«Σήμερα το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ είναι η απόδειξη του πως η αθλητική διπλωματία μπορεί οδηγήσει σε μια ιστορική μετεξέλιξη ενός κράτους με μεταρρυθμίσεις που εμπνέουν τον αραβικό κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα» είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις