Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πάτσης ήταν πρόεδρος της επιτροπής φιλίας Eλλάδας-Kατάρ!


 Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Ανδρέας Πάτσης, με τα κόκκινα δάνεια, που διεγράφη ενώ όλοι γνώριζαν τη δράση του, ο άνθρωπος που μεσολαβούσε για τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, ήταν μέχρι πρότινος ο βασικός διαμεσολαβητής και με το Κατάρ, χώρα που οι περισσότεροι ξέχασαν να αναφέρουν πως κι αυτή τη στιγμή που αναγιγνώσκεστε αυτές τις γραμμές,  σώζει την Τουρκία από την οικονομική κατάρρευση.

Η Ελληνική Βουλή λοιπόν, έχει συστήσει Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη φιλία με το Κατάρ, πρόεδρος της οποίας εμφανίζονταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης!

Σε ανάρτηση της νομικής του φίρμας στα social media, φέρεται να πραγματοποιεί επίσημη συνάντηση με τον πρεσβευτή του Κατάρ Wallid bin Mohammed Al Emadi πρίν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου.

Στην συνάντηση παρευρίσκεται ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

«Είναι η πρώτη Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας των δύο χωρών –Ελλάδας, Κατάρ– και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο ορισμός μου από τον πρόεδρο της Βουλής ως προέδρου της Επιτροπής. Το Κατάρ έχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας και ευρύτερα. Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκοπός και ευθύνη μου είναι, πέραν της βελτίωσης των πολιτικών σχέσεων, να αναζητήσω δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο.

Υπάρχουν πάρα πολλά είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες με τον φίλο λαό του Κατάρ. Αυτό όμως απαιτεί προσπάθεια και δουλειά».

Πλέον, η Φωτεινή Αραμπατζή έχει “προαχθεί” στη θέση του προέδρου της επιτροπής κι ο Ανδρέας Πάτσης -μετά και τη διαγραφή του για την υπόθεση των κόκκινων δανείων- έχει “εξαφανιστεί”.

Νέα «ένεση» κεφαλαίου ύψους από 8 έως 10 δισ. δολ. ετοιμάζεται να χορηγήσει και πάλι το Κατάρ στην Τουρκία, περίπου δύο χρόνια μετά την ανάλογη στήριξη που έλαβε η Αγκυρα από τη σύμμαχο αραβική χώρα. Τότε επρόκειτο αρχικά για ποσό ύψους 5 δισ. δολ., που στη συνέχεια τριπλασιάστηκε φθάνοντας τα 15 δισ. δολ.

Την είδηση ανέφεραν στο Reuters Τούρκοι αξιωματούχοι προσκείμενοι στις συνομιλίες, που προτίμησαν την ανωνυμία, καθώς δεν ήσαν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν για το θέμα. Οπως τόνισαν, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και προβλέπουν πως από το ποσό αυτό τα 3 δισ. δολ. θα είναι στη διάθεση της Αγκυρας μέχρι το τέλος του έτους . Σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό ενδέχεται να δοθεί υπό τη μορφή ανταλλαγής νομισμάτων (swap) ή ευρωομολόγου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις