Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

EKTAKTO - BOMBA - Παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος-Ήταν μέλος του Δ.Σ. της MKO που κατηγορείτε για χρηματισμό

 


Μπαράζ παραιτήσεων έχει προκαλέσει η σύλληψης της Εύας Καϊλή. Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, μέλος στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (πρώην εμπλεκόμενος του σκανδάλου Novartis) , o οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την συγκεκριμένη εξέλιξη!

Τον Ιούνιο του 2021 έλεγε ανάμεσα σε άλλα:

“Αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος του FIGHT IMPUNITY: η προώθηση μιας συνεκτικής απάντησης στην ατιμωρησία, μέσα από τη διασφάλιση της στοχευμένης δράσης όλων των σημαντικών εμπλεκόμενων φορέων και μηχανισμών διερεύνησης και ελέγχου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η θέση μου, ως μέλους ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, αποτελεί για εμένα τιμή και ευθύνη”.

Υπενθυμίζεται ότι ηγετικό μέλος της συγκεκριμένης ομάδας φαίνεται ότι είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri. Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ ‘FIGHT IMPUNITY» που διατηρούσε.

*H FIGHT IMPUNITY, είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα τις Βρυξέλλες, που επιδιώκει να συμβάλει στην διεθνή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την καθιέρωση της λογοδοσίας (accountability) ως κεντρικού πυλώνα της διεθνούς δικαιοσύνης.

Μέλη ήταν και η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, η επί χρόνια ευρωβουλευτής Σεσίλια Βικστρομ και άλλοι.

Η απάντηση των μελών, μετά το σκάνδαλο, ήταν άμεση με τις παραιτήσεις να γίνονται αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της έρευνας και προσαγωγής της Εύας Καϊλή.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, δε, υπήρξε στενός συνεργάτης του συντρόφου της Εύας Καϊλή.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις