Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Από Kορμί… Kομμάτια – Ο πιο γυμνασμένος body builder στον Kόσμο προκαλεί τρόμο


 Ο Helmut Strebl είναι ένας Αυστριακός bodybuilder και μοντέλο γυμναστικής που θεωρείται ευρέως ως ο πιο γυμνασμένος άνδρας στον κόσμο, λόγω του κορμιού του…

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το fitness και το bodybuilding, το όνομα Helmut Strebl πιθανόν να μην σας λέει κάτι, αλλά για τους τρεις λάτρεις του fitness, είναι διάσημος ως “ο πιο τεμαχισμένος άνδρας στον κόσμο”. Πρόκειται για έναν ανεπίσημο τίτλο, τον οποίο κερδίζει επάξια μια και το κορμί του είναι… κομμάτια, όπως λένε στην γλώσσα των body builders. Μία ματιά στις φωτογραφίες του φτάνει να πείσει και τον πιο δύσπιστο. Ο τύπος είναι ένα κινούμενο μοντέλο ανατομίας, με μυς τόσο καλά καθορισμένους που πρακτικά μπορείς να δεις κάθε ίνα να συσπάται κάτω από το δέρμα του.

Οι φωτογραφίες του σώματος του Helmut Strebl κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ γίνονται τακτικά viral σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit και το Facebook. Αν και είναι πλέον 54 ετών και δεν βρίσκεται  στην καλύτερη φυσική του κατάσταση,  εξακολουθεί να δείχνει καλύτερος από το 99,9% των ανδρών και φυσικά να είναι ενεργός στην κοινότητα της γυμναστικής.

Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ, ο Helmut Strebl δήλωσε στο Simply Shredded ότι ξεκίνησε να σηκώνει βάρη όταν ήταν ένας 12χρονος “αδύναμος και εύκολη λεία για τους νταήδες”. Αυτός ήταν για τον ίδιο ένας τρόπος να προστατεύσει τον εαυτό του. Εμπνεύστηκε από έναν συμμαθητή του, τον οποίο περιέγραψε ως  “μηχανή μυών” και άρχισε να προπονείται με δύο μπουκάλια απορρυπαντικού πλυντηρίου γεμάτα με νερό, ως βάρη.

Μόλις στην ηλικία των 16 ετών άρχισε να πηγαίνει σε πραγματικό γυμναστήριο, αλλά η πειθαρχία και η εστίασή του στον στόχο του να γίνει μοντέλο γυμναστικής άρχισε να αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είχε μια πολύ μεθοδική προσέγγιση στην άρση βαρών, προγραμματίζοντας διαφορετικές προπονήσεις πολύ νωρίτερα για κάθε μυϊκή ομάδα και σχεδιάζοντας επίσης τη διατροφή του με μεγάλη λεπτομέρεια.

Προκειμένου να δείχνει τόσο τεμαχισμένος όσο δείχνει σε ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες, ο Helmut Strebl ρίχνει το επίπεδο σωματικού λίπους στο ευτελές 4%, το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό και απίστευτα δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά ο ίδιος το έχει θεωρήσει μια άξια θυσία προκειμένου να επιτύχει αυτή την εκπληκτικά καθορισμένη σωματική διάπλαση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις