Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

«Κόκκινος συναγερμός» για τις αντιδράσεις των Ρομά και την πορεία στα Προπύλαια – Kλειστό το μετρό στο Πανεπιστήμιο Ανησυχία στην ΕΛΑΣ - Ποιες λεωφορειακές γραμμές διακόπτονται


 Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, με «κόψιμο» ρεπό ακόμη και ανάκληση αδειών, λόγω της ανακοίνωσης του θανάτου του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη μετά τα πυρά που είχε δεχτεί από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από καταδίωξη.

Η διαταγή του Αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, μπορεί να ήταν λακωνική αλλά δείχνει την ανησυχία που υπάρχει για αντιδράσεις τόσο από Ρομά όσο και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το πρώτο «κρας τεστ» είναι η συγκέντρωση – πορεία που έχει εξαγγελθεί από φορείς και συλλογικότητες για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (13/12) στα Προπύλαια, ενώ με εντολή της αστυνομία είναι κλειστός από τις 18:00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, καθώς προχωράει η ώρα και νυχτώνει, υπάρχει αγωνία για το πώς θα λειτουργήσουν οι καταυλισμοί τόσο στη Δυτική Αττική, όσο επίσης στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της χώρας.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις είναι και τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

«Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικών και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαταγή που υπογράφει ο αντιστράτηγος Σκούμας.

Διακοπές δρομολογίων στα λεωφορεία

Από τις 17:00 διακόπτονται σταδιακά τα δρομολόγια των λεωφορείων στις γραμμές:

723 Φυλή – Ανω Λιόσια

733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια

709 Τοπικό Δροσούπολης

712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες) – Ανω Λιόσια (Πανόραμα)

728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα

749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού

752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος

805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις