Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Πήραν τα… φρύδια του! Ακυρώθηκε η κλήτευση Τραμπ στο Kογκρέσο

 


Του Tom Ozimek

Η απόφαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων της 6ης Ιανουαρίου να αποσύρει την κλήτευση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σε

έναν γύρο νίκης από τον δικηγόρο του και τον ίδιο τον πρώην επικεφαλής, ο οποίος εικάζει ότι η επιτροπή γνώριζε πολύ καλά ότι ο ίδιος δεν είχε κάνει «τίποτα κακό».

Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο βουλευτής Μπένι Τόμσον (D-Miss.), ανέφερε σε επιστολή του προς τους δικηγόρους του Τραμπ ότι η επιτροπή δεν επιδιώκει πλέον την κλήτευση που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο για την κατάθεση και τα έγγραφα του πρώην προέδρου σχετικά με το περιστατικό της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

«Υπό το πρίσμα του επικείμενου τέλους της έρευνάς μας, η ειδική επιτροπή δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που καλύπτονται από την κλήτευση», έγραψε ο Τόμσον στην επιστολή της 28ης Δεκεμβρίου, η οποία ήρθε αφού η επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της την περασμένη εβδομάδα και δημοσίευσε την τελική της έκθεση.

«Ως εκ τούτου, μέσω της παρούσας επιστολής, αποσύρω επισήμως την κλήτευση που εκδόθηκε στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και σας ενημερώνω ότι δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να συμμορφωθεί ή να προσκομίσει αρχεία σε απάντηση στην εν λόγω κλήτευση», πρόσθεσε ο Τόμσον.

Κούνησε τη λευκή σημαία

Η Χαρμίτ Ντίλον, δικηγόρος που προσέλαβε ο Τραμπ μετά την κλήτευση, πανηγύρισε την απόφαση της επιτροπής να αποσύρει την κλήτευση.

«Αφού η εταιρεία μου κατέθεσε αγωγή για λόγους διαχωρισμού των εξουσιών για να εμποδίσει την παράνομη κλήτευση της 6ης Ιανουαρίου από την Επιτροπή Επιλογής της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον πρόεδρο Τραμπ για τις δραστηριότητές του όσο ήταν πρόεδρος – η επιτροπή κούνησε τη λευκή σημαία & απέσυρε την κλήτευση», ανέφερε η Ντίλον σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

«Ήμασταν σίγουροι για τη νίκη», πρόσθεσε, «στο δικαστήριο, δεδομένου του προηγούμενου δεδικασμένου & της άρνησης προηγούμενων προέδρων να καταθέσουν στο Κογκρέσο. Η επιτροπή J6 σπατάλησε εκατομμύρια για ένα καθαρά πολιτικό κυνήγι μαγισσών, πλήρη κατάχρηση διαδικασίας & εξουσίας που δεν εξυπηρετεί κανένα νόμιμο νομοθετικό σκοπό».

Δεν έκανα τίποτα λάθος

Ο Τραμπ, επίσης, ασχολήθηκε με το θέμα της ακύρωσης σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι η Επιτροπή μη εκλεγμένων πολιτικών κακοποιών απέσυρε την κλήτευση εναντίον μου σχετικά με τη διαμαρτυρία της 6ης Ιανουαρίου για τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2020», έγραψε ο Τραμπ.

«Πιθανότατα το έκαναν επειδή ήξεραν ότι δεν έκανα τίποτα κακό ή ότι επρόκειτο να χάσουν στο Δικαστήριο. Ίσως η εμπλοκή του FBI στη ΝΟΘΕΙΑ των Εκλογών να έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους. Σε κάθε περίπτωση, η κλήτευση είναι ΝΕΚΡΗ!» πρόσθεσε.

Η αναφορά του Τραμπ στο FBI είναι μια πιθανή αναφορά στις εκρηκτικές αποκαλύψεις των αρχείων του Twitter που δείχνουν ότι υπήρξε προσπάθεια από την υπηρεσία να απαξιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν για το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο πρώην πρόεδρος έχει ασκήσει έντονη κριτική στην επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου, την έρευνα της οποίας έχει αποκαλέσει κομματικό «κυνήγι μαγισσών» και «ψεύτικη δίκη».

Ο Τραμπ πραγματοποίησε συγκέντρωση κοντά στον Λευκό Οίκο στις 6 Ιανουαρίου 2021, στην οποία έκανε δηλώσεις με τις οποίες ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν προς το Καπιτώλιο, όπου το Κογκρέσο βρισκόταν στη διαδικασία επικύρωσης των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Ενώ ο Τραμπ ζήτησε οι εκδηλώσεις της ημέρας να είναι ειρηνικές, μια ομάδα ατόμων παραβίασε το Καπιτώλιο, οδηγώντας σε βίαιη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας εξέτασης και συζήτησης, με τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ να τον κατηγορούν για υποκίνηση «εξέγερσης».

Η επιτροπή του Κογκρέσου που εξέτασε τα γεγονότα αυτά δημοσίευσε την τελική της έκθεση στις 22 Δεκεμβρίου, περιγράφοντας την υπόθεσή της ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τέσσερις ποινικές κατηγορίες: εξέγερση, παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, ψευδής δήλωση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Οι ποινικές μας παραπομπές βασίστηκαν στη σοβαρότητα του αδικήματος, στην κεντρική σημασία των παραγόντων και στα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση ο βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν (D-Md.), ένας από τους επτά Δημοκρατικούς της επιτροπής.

Με κάνει πιο δυνατό

Ο Τραμπ απέρριψε τις ποινικές παραπομπές, λέγοντας σε ανάρτησή του στο Truth Social ότι οι κινήσεις της επιτροπής δεν θα τον αποδυναμώσουν σε τίποτα.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι όταν με κυνηγούν, οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία συσπειρώνονται γύρω μου. Αυτό με δυναμώνει. Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», έγραψε ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

Και πρόσθεσε: «Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι πίεσα για 20.000 στρατιώτες για την αποτροπή της βίας στις 6 Ιανουαρίου και ότι βγήκα στην τηλεόραση και είπα σε όλους να πάνε σπίτι τους».

Συνέκρινε επίσης τις ποινικές παραπομπές από την επιτροπή με τη δεύτερη δίκη του για την παραπομπή του, η οποία αθώωσε τον Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Οι ψεύτικες κατηγορίες που διατυπώθηκαν από την άκρως κομματική Επιτροπή των Μη Εκλεγμένων της 6ης Ιανουαρίου έχουν ήδη υποβληθεί, διωχθεί και δικαστεί με τη μορφή της Παρωδία Δίωξης # 2. Κέρδισα με πειστικότητα. Διπλά ή τίποτα κανείς;”, έγραψε ο Τραμπ σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Truth Social.

Οι ποινικές παραπομπές της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι σαφές αν η ομοσπονδιακή υπηρεσία θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτές.

Ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα και έως και 25 χρόνια φυλάκισης, εάν η υπηρεσία προχωρήσει στη δίωξη και λάβει καταδικαστική απόφαση.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διεκδικήσει την κορυφαία θέση της χώρας το 2024, δήλωσε ότι η απόφαση της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου να συστήσει ποινικές παραπομπές αφορά την ανατροπή της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο.

Το FBI προσπάθησε να «απαξιώσει» τις πληροφορίες για τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν

Μια πρόσφατη έκδοση των αρχείων Twitter Files που υποστηρίζονται από τον Έλον Μασκ δείχνει ότι υπήρξε μια «οργανωμένη προσπάθεια» από ομοσπονδιακούς πράκτορες επιβολής του νόμου να στοχεύσουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικά πρακτορεία που αναφέρθηκαν στο φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν πριν από τις εκλογές του 2020.

«Στο Twitter Files #7, παρουσιάζουμε στοιχεία που υποδεικνύουν μια οργανωμένη προσπάθεια από εκπροσώπους της κοινότητας πληροφοριών (IC), με στόχο ανώτερα στελέχη εταιρειών ειδήσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να απαξιώσουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν για τον Χάντερ Μπάιντεν πριν και μετά τη δημοσίευσή τους», έγραψε ο συγγραφέας Μίχαελ Σέλενμπεργκερ, ο οποίος δημοσίευσε στις 19 Δεκεμβρίου στιγμιότυπα οθόνης που φαινόταν να είναι από ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ κορυφαίων στελεχών του Twitter και του FBI τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Σέλενμπεργκερ δημοσίευσε αρχεία που σχετίζονται με την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν και μοιράστηκε μηνύματα που φαίνεται να δείχνουν ότι το FBI εργάστηκε για να δυσφημίσει την έκθεση και να αποτρέψει τη διάδοσή της μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Αυτό που συνέθεσα γρήγορα είναι ένα μοτίβο όπου φαίνεται ότι πράκτορες του FBI, μαζί με πρώην πράκτορες του FBI εντός της εταιρείας, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που στόχευε σε κορυφαία στελέχη του Twitter και του Facebook, καθώς και σε κορυφαία στελέχη ειδησεογραφικών οργανισμών, για να τους προετοιμάσουν ώστε να απορρίψουν τις πληροφορίες για τον Χάντερ Μπάιντεν όταν αυτές θα κυκλοφορούσαν», έγραψε ο Σέλενμπεργκερ.

Το FBI αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και σε δήλωσή του προς την Epoch Times ανέφερε ότι παρείχε μόνο πληροφορίες στο Twitter σχετικά με πιθανή «κακόβουλη επιρροή από το εξωτερικό».

Περίπου την εποχή που ξέσπασε η ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, μια ομάδα 51 πρώην αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι η ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν είχε «όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά μιας ρωσικής επιχείρησης πληροφόρησης», αν και αυτό αποδείχθηκε αργότερα ότι δεν ήταν αλήθεια.

«Το FBI συνεργάζεται τακτικά με οντότητες του ιδιωτικού τομέα για την παροχή πληροφοριών που αφορούν συγκεκριμένα τις ανατρεπτικές, αδήλωτες, συγκαλυμμένες ή εγκληματικές δραστηριότητες αναγνωρισμένων ξένων φορέων κακόβουλης επιρροής», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στην Epoch Times σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Δεν βασίζεται στο περιεχόμενο οποιουδήποτε συγκεκριμένου μηνύματος ή αφηγήματος. Οι οντότητες του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις σχετικά με το ποια, αν οποιαδήποτε, δράση θα αναλάβουν στις πλατφόρμες τους και για τους πελάτες τους, αφού τους ενημερώσει το FBI».

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις