Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Α.Σαμαράς: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Kυβέρνηση υπέκλεπε τηλεφωνικές συνομιλίες – Θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή» - Σκληρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού με τον Κ.Μητσοτάκη στο ακροατήριο


 Ομιλία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο “Παλλάς”, στην εκδήλωση για το Ιδρυμα “Αντώνης Σαμαράς”, που ξεκινά τη λειτουργία του και παρά το κλίμα ενότητας που θέλησε να δείξει και ο Κ.Μητσοτάκης με την παρουσία του εντούτοις από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ουσιαστικά τα “άκουσε” με αιχμή τις υποκλοπές.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας: 

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο αναμφίβολα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή. Και για αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε κυρίως την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας είναι αυτή που θεμελίωσε την δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών σημαντικές  παρουσίες από τον πολιτικό κόσμο και άλλοι τέσσερις πρωθυπουργοί, πλην του ίδιου του κυρίου Σαμαρά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, Λουκάς Παπαδήμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι ο ίδιος υπήρξε πολιτικός και παραμένει μάχιμος πολιτικός… «Τη μάχη των ιδεών στην Ελλάδα την έχουμε εγκαταλείψει. Αυτές τις ημέρες ο δυτικός πολιτισμός δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιοι θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα… Τους πρόσφυγες τους αγκαλιάζουμε, τους μετανάστες τους σεβόμαστε, αλλά το σύγχρονο δουλεμπόριο δεν μπορούμε να το ανεχθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ήταν χρωματισμένη με έντονα ιδεολογικά στοιχεία αλλά και προσωπικές αναφορές στις κυβερνητικές ημέρες της τρικομματικής και εν συνεχεία της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη λέξη πατρίδα, ο κ. Σαμαράς άσκησε έμμεση κριτική σε μία σειρά από ζητήματα και απόψεις που άφησε να εννοηθεί – χωρίς ευθείες αναφορές – ότι απευθύνονται στην κυβερνητική παράταξη όπως ο Κ.Μητσοτάκης έχει διαμορφώσει, με έμφαση στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά.

Τέλος, διαφώνησε κάθετα σε όσους συνδέουν το μεταναστευτικό με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου. «Χώρες που μαραζώνουν δημογραφικά, δεν πάνε πουθενά. Θεωρώ απαράδεκτη την άποψη ότι η λύση του δημογραφικού μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για να κάνουν οι Έλληνες παιδιά», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις