Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Οι γυναίκες Mπορούν να καταλάβουν αν ένας άνδρας AN είναι ελεύθερος ή παντρεμένος από τη μυρωδιά - Τι έδειξε Nέα Eρευνα


 Μια νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στην εύρεση συντρόφου, αφού υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες -δεσμευμένες ή μη- μπορούν να μυρίσουν αν ένας άνδρας είναι παντρεμένος ή ελεύθερος.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Frontiers in Psychology και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας, έγινε με τη συμμετοχή 82 γυναικών.

Όπως αναφέρει η nypost.com, οι γυναίκες έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε 91 άντρες –45 παντρεμένοι και 46 ελεύθεροι-, ώστε να αποφασίσουν ποιος είναι σε σχέση. Έτσι, μύρισαν τον ιδρώτα από μπλούζα που φορούσαν εκείνοι για 24 ώρες και στη συνέχεια συνέκριναν τη μυρωδιά με φωτογραφίες τους.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ιδρώτας των ανύπαντρων ανδρών βαθμολογήθηκε ότι μυρίζει πιο έντονα από εκείνο των παντρεμένων», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. «Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα πρόσωπα των ανύπαντρων ανδρών βαθμολογήθηκαν καλύτερα από εκείνων που ήταν σε σχέση, αλλά μόνο μεταξύ όσων γυναικών είχαν ήδη σχέση».

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν γιατί ακριβώς υπήρχε αυτή η διαφορά στις οσμές, αλλά ο συγγραφέας της μελέτης Mehmet Mahmut είπε στο Newsweek ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στη «συμπεριφορά αναζήτησης συντρόφου».

«Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι η υψηλότερη τεστοστερόνη συνδέεται με πιο έντονη οσμή σώματος», είπε. «Οι δυνητικά άγαμοι άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης», πρόσθεσε στη συνέχεια. Μάλιστα, υπέθεσε ότι ένας παντρεμένος άνδρας συνήθως όχι μόνο προσέχει περισσότερο τη σωματική του υγιεινή, αλλά και τις τροφές που καταναλώνει, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό ότι θα υπάρχει σημαντική διαφορά στην οσμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις