Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αβραμόπουλος: «Συμμετείχα με έγκριση της Κομισιόν στην MKO του Παντσέρι – Παραιτήθηκα μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο»

 


Με δήλωσή του ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για διαφθορά που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Αβραμόπουλος, με δήλωσή του είπε πως συμμετείχε στον Οργανισμό Fight Impunity με την έγκριση της Κομισιόν, ότι ήταν τιμητικός ρόλος χωρίς αρμοδιότητες και ότι παραιτήθηκε με το που ενημερώθηκε για την εμπλοκή Παντσιέρι στο σκάνδαλο γνωστό ως Qatargate.

Η δήλωση Αβραμόπουλου

«Προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Federica Mogherini, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Ιταλίδα γερουσιαστής και πρώην επίτροπος Emma Bonino, ο νομπελίστας Denis Mukwege, η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrοm κ.ά.

»Μετά ένα έτος έπαψα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιτροπή. Η επιτροπή δεν είχε καμία εκτελεστική ή διαχειριστική αρμοδιότητα. Πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα με την απόφασή της με αριθμό C (2021) 9002.

Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρος του ιδρυτή του Fight Impunity. Αυτή και μόνον είναι η αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις