Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Και τα φιλοκυβερνητικά MME ζητούν από τον Κ.Μητσοτάκη να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών: «Η χώρα χρειάζεται θεσμική υπευθυνότητα» - Το άρθρο της «Καθημερινής» που ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει άμεσα τις κινήσεις του

 
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, με το πρωτοσέλιδο άρθρο της, καλεί τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει αμέσως το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει, τονίζοντας πως «η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα».

Φαίνεται ότι πλέον όλοι όσοι στήριξαν τη ΝΔ και τον Κ.Μητσοτάκη θεωρούν πλέον ότι όσο αργούν οι εκλογές τόσο θα αποβαίνει σε βάρος των όποιων ποσοστών που μπορεί να διεκδικήσει η παράταξη και που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσοστά που δείχνουν οι διάφορες δημοσκοπήσεις.

«Ας ανακοινωθούν λοιπόν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες», καταλήγει η εφημερίδα Καθημερινή με το κύριο άρθρο της.

Γράφει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της:

«Η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα. Ένας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει. Στο παρελθόν, η δημόσια ζωή ταλαιπωρήθηκε από το παιχνίδι των αντικρουόμενων διαρροών περί πρόωρων εκλογών, που τελικά διαψεύδονταν, ενώ τώρα χύνεται ακόμη πολύ μελάνι για τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες. Ας ανακοινωθούν λοιπόν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες».

Για διενέργεια των εκλογών όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε μια έμμεση απάντηση.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. «Έχουμε το γεγονός ότι θα γίνει μια εκλογική αναμέτρηση που δε θα βγάλει κυβέρνηση εξαιτίας της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νάρκη της απλής αναλογικής. Από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. Η ΝΔ έχει πει καθαρά ότι θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για αυτοδυναμία ώστε να λαμβάνονται γρήγορα και ουσιαστικά αποφάσεις» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις