Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

N.Μεντβέντεφ για… πραξικόπημα στην Γερμανία: «O Όλαφ Σολτς το έστησε» «H Γερμανία κυβερνάται από το βαθύ αμερικανικό κράτος»


 Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, πρώην πρωθυπουργός και νυν Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ν.Μεντβέτνεφ, έδωσε απάντηση για το… πραξικόπημα που ανακάλυψαν οι Γερμανοί με δήθεν ρωσική βοήθεια για να ανατραπεί η εχθρική προς την Μόσχα κυβέρνηση Σολτς, λέγοντας πως «ο ίδιος ο καγκελάριος οργάνωσε και μαγείρεψε το πραξικόπημα αυτό».


Μάλιστα αναφέρει πως η Γερμανία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στο έδαφός της και οι αποφάσεις για την ενέργεια, την βιομηχανία και την άμυνα της χώρας λαμβάνονται από το «βαθύ αμερικάνικο κράτος» και όχι από τον καγκελάριο.

«Ούτε καν από τον ηλικιωμένο αρχηγό της Ουάσιγκτον σε κατάσταση αποσπασματικής άνοιας» προσθέτει.

Ο Ν.Μεντβέντεφ συγκεκριμένα έγραψε:

«Τα μάθατε;

Στην Γερμανία, ορισμένοι δεξιοί συνωμότες αποφάσισαν να κάνουν πραξικόπημα. Τι μπορώ να πω;;;

1. Στους Γερμανούς λείπει σαφώς το λουκάνικο αίματος (Blutwurst). Παντού υπάρχει μόνο πατέ συκωτιού. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να φρεσκάρουμε το πατέ συκωτιού του σημερινού Καγκελαρίου με ζωντανό αίμα. Ο Scholz επωφελείται σαφώς από αυτή την ανατροπή. Μέσα σε όλα αυτά είναι και ο μάγειρας και ο συμμετέχων στο γεύμα.

2. Φυσικά, υπονοείται σύνδεση με εμάς τους Ρώσους. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Όλες οι κακές συνωμοσίες, οι παγκόσμιοι πόλεμοι, οι καταστροφικοί σεισμοί και οι θανατηφόρες επιδημίες προκαλούνται από εμάς. Ας είμαστε περήφανοι για αυτό, ακόμα και αν δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δοκιμάσουμε την Χώρα των Γερμανών (αποκαλεί την Γερμανία με το παλιό όνομα Germania)  στο πόσο σταθερή είναι. Τι θα λέγατε να ξαναγίνει μοναρχία;

3. Αλλά σοβαρά – είναι ένα σαφές σημάδι της κληρονομικής ασθένειας ολόκληρου του μοντέλου διακυβέρνησης στη Γερμανία. Άλλωστε, αυτοί οι συνωμότες έχουν δίκιο: η Γερμανία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στο έδαφός της. Οι αποφάσεις για την ενέργεια, την βιομηχανία και την άμυνα της Γερμανίας λαμβάνονται από το «βαθύ αμερικάνικο κράτος» και όχι από ένα μικρό πατέ συκωτιού. Ούτε καν από τον ηλικιωμένο αρχηγό της Ουάσιγκτον σε κατάσταση αποσπασματικής άνοιας.

Όλα αυτά είναι καθαρή πρόκληση και θεωρία συνωμοσίας. Αγοράστε λοιπόν το ποπ κορν σας, το θρίλερ που αναφέρεται θα είναι πιο ενδιαφέρον από την διαβόητη γερμανική σειρά του Netflix «Dark»».

Το χρονικό της… απόπειρας πραξικοπήματος

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της δεξιάς οδήγησε χθες το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, τουλάχιστον έτσι αναφέρουν οι γερμανικές αρχές.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ».

Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια στο Ράιχσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Ένας Γερμανός, που αναφέρεται ως πρίγκιπας ονόματι Χάινριχ ΙΓ΄, 71 ετών, φέρεται να ήταν ένας από τους δύο αρχηγούς της ομάδας.

Η εξτρεμιστική ομάδα Πολίτες του Ράιχ βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Τα μέλη της αρνούνται να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Εκτιμάται ότι 50 άνδρες και γυναίκες φέρεται να ήταν μέρος της ομάδας που σχεδίαζε να ανατρέψει το ισχύον καθεστώς και να το αντικαταστήσει με ένα νέο κράτος βασισμένο στο πρότυπο της Γερμανίας του 1871 –μια αυτοκρατορία που ονομάζεται Δεύτερο Ράιχ.

«Δεν έχουμε ακόμα όνομα για τη συγκεκριμένη οργάνωση», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελικής υπηρεσίας.

Έφοδοι της αστυνομίας σημειώθηκαν την Τετάρτη, σε μεγάλο μέρος της χώρας, από 3.000 αστυνομικούς, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν σε Αυστρία και Ιταλία. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να ανακριθούν αργότερα την ίδια ημέρα.

Τώρα κατά πόσον αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να… ανατρέψουν μία γερμανική κυβέρνηση, αυτό είναι στην κρίση των πολιτών.

Τα μέλη της οργάνωσης «είναι πεπεισμένα ότι η Γερμανία κυβερνάται αυτή τη στιγμή από ένα “βαθύ κράτος” και ότι η επικείμενη επέμβαση της “Συμμαχίας” τους, μιας τεχνικά ανώτερης μυστικής κοινότητας που περιλαμβάνει κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό από διάφορες χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας – , θα φέρει την απελευθέρωση», αναφέρεται στο πόρισμα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι η σύντροφος του «εν αναμονή ηγέτη» πρίγκιπα Ερρίκου 13ου Βιτάλια Μπ. είχε αναλάβει τις επαφές με τη Ρωσία. Σύμφωνα ωστόσο με τις μέχρι τώρα έρευνες, δεν προκύπτει ότι η ρωσική πλευρά είχε ανταποκριθεί, διευκρινίζει η Εισαγγελία.

Πάντως αυτό επιχείρησαν στην Γερμανία. Να εμφανιστεί η κυβέρνηση Σολτς ως δεχόμενη επίθεση ανατροπής της στο εσωτερικό και ότι φυσικά αυτή η επιχείρηση έχει ρωσική υποστήριξη.

Πολλοι θεωρούν πως η κυβέρνηση Σολτς θέλει με αυτό τον τρόπο να χτυπήσει το δεξιό κόμμα”Εναλλακτική για τη Γερμανία” (ΑfD).

Η ηγεσία του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (ΑfD) καταδίκασε «τέτοιες φιλοδοξίες», αναφερόμενη στα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) για βίαιη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με τη δράση της ομάδας. Μεταξύ των 25 συλληφθέντων είναι και η πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν δικαστής στο Βερολίνο Μπίργκιτ Μάλζακ-Βίνκεμαν.

«Ενημερωθήκαμε για το θέμα σήμερα, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, από τα ΜΜΕ. Καταδικάζουμε τέτοιες φιλοδοξίες και τις απορρίπτουμε ρητά. Τώρα πρέπει να περιμένουμε τις έρευνες. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους που συμμετέχουν και ζητούμε ταχεία και χωρίς κενά διαλεύκανση», έγραψαν πριν από λίγο στο Twitter οι συμπρόεδροι της ΑfD Τίμο Χρουπάλα και Αλίς Βάιντελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις