Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

NEA επεισόδια με Τσιγγάνους στην Θεσσαλονίκη και πυροβολισμοί – Οδοφράγματα & φωτιές – «BPOXH» από πέτρες κατά των MAT - Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με ρίψη χημικών


 Νέα επεισόδια βρίσκονται αυτή την ώρα  σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, μεταξύ Τσιγγάνων και αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των οποίων ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα, επιτέθηκαν πετώντας πέτρες κατά των διμοιριών των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, Τσιγγάνοι  επιχείρησαν να στήσουν και δεύτερο οδόφραγμα πλησίον ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Πόντου. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών.

Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να εμποδίσουν τους αθίγγανους που κατευθύνονται -κρατώντας διαφορά αντικείμενα- προς την Υποδιεύθυνση Μεταγωγων

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού, έως ότου αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν πρέπει να προφυλακιστει, οι Ρομά ξεκίνησαν νέο γ΄λυρο επεισοδίων ανάβοντας φωτιές σε λάστιχα, ξύλα κι άλλα αντικείμενα, στήνοντας οδοφράγματα.

Η ένταση στο σημείο παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις