Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

OI OYKPANOI περικυκλώνονται στο Μπάκχμουτ και το Κίεβο στέλνει νέες ενισχύσεις! – Ρώσοι: «Να έρθουν κι άλλοι να πεθάνουν» - Πήραν «φωτιά» τα μέτωπα σε Σβάτοβο-Κρεμίνα και Ζαπορίζια


 Oι Ρώσοι σχεδόν έχουν κλείσει την «λαβίδα» στο Μπάκχμουτ καθώς επιτίθενται στον οικισμό Ιβάνοβσκ ο οποίος είναι το τελευταίο εμπόδιο για τους Ρώσους για να περικυκλώσουν και να αποκλείσουν τους Ουκρανούς που έχουν οχυρωθεί στις δυτικές συνοικίες του Μπακχμουτ/Αρτέμοβσκ.

Οι Ουκρανοί μόνο από τον δυτικό αυτοκινητόδρομο και την σιδηροδρομική σύνδεση καταφέρνουν να λαμβάνουν ενισχύσεις και εφόδια.

Το Κίεβο μάλιστα αποφάσισε να στείλει κι άλλες δυνάμεις στο Μπάκχμουτ τις οποίες οι Ρώσοι «καλωσορίζουν» λέγοντας «ας έρθουν κι άλλοι, όσο περισσότεροι παγιδευτούν τόσο καλύτερα».

Το ότι οι Ουκρανοί έχουν αναλώσει όλες τις εφεδρείες τους σε αυτή την πόλη, δείχνει ξεκάθαρα πως οι Δυτικοί δεν λένε την αλήθεια όταν την χαρακτηρίζουν ως «ήσσονος στρατηγικής σημασίας».

Οι ουκρανικές απώλειες λόγω της επιμονής του Κιέβου να κρατήσει την πόλη αυτή, έχουν φτάσει σε μέγεθος τα όρια του παραλόγου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 93ης ουκρανικής Ταξιαρχίας από την οποία απέμειναν ελάχιστοι επιζώντες και τους αγνοούμενους της οποίας αναζητούν οι συγγενείς τους στο Κίεβο.

Στο μεταξύ όμως υπάρχουν ακόμα δύο ενεργά μέτωπα τα οποία εφόσον ακόμα δεν πέφτει το Μπάκχμουτ μπορεί να κρίνουν τα πάντα.

Το μέτωπο Σβάτοβο-Κρεμίνα και το μέτωπο της Ζαπορίζια.

Στο Σβάτοβο οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με σκοπό να καταλάβουν την Κρεμίνα την οποία και έχουν πλησιάσει επικίνδυνα.

Αν πάρουν την Κρεμίνα ανοίγει ο δρόμο για τις Λισιτσάνσκ και Σεβεροντοντέσκ και μετά από αυτές για το Λουγκάνσγκ.

Στην Ζαπορίζια οι Ουκρανοί σχεδιάζουν εδώ και μήνες μία γενική επίθεση για να διασπάσουν την ρωσική γραμμή άμυνας και να κατευθυνθούν προς την Μαριούπολη.

Η συγκέντρωση δυνάμεων είναι εντυπωσιακή.

Φαίνεται όμως πως το ίδιο ακριβώς σκέφτονται και οι Ρώσοι καθώς πηγές αναφέρουν πως ετοιμάζουν μία μεγάλη επίθεση την Πρωτοχρονιά με στόχο να πλησιάσουν την ομώνυμη πόλη της περιφέρειας.

Το νέο έτος θα είναι ίσως περισσότερο φονικό από ότι το προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις