Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Πήγε περίπατο η διπλωματία – Επέστρεψε στην εμπρηστική ρητορική ο Tσαβούσογλου, «Bολές» κατά Δένδια


Ελληνοτουρκικά: Άφησε τη διπλωματική γλώσσα στην άκρη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και έβαλε μπροστά την εμπρηστική ρητορική εναντίον του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου είπε πως με το ψευδοκράτος όλος ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε στον Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία.

Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί… Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η ‘ΤΔΒΚ’ έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να ´δεχεται ι την ‘ΤΔΒΚ’ ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις