Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

«Άνοιξε το στόμα της» η Εύα Καϊλή: Ποιους «καρφώνει» μέσα από τη φυλακή – Οι πρώτες δηλώσεις «TO KATAP δεν είχε κανένα λόγο να μου δώσει χρήματα»


 Στις πρώτες της δηλώσεις μέσα από την φυλακή όπου βρίσκεται στο Βέλγιο, προχώρησε η Εύα Καϊλή, απατώντας στο αν πήρε χρήματα από το Κατάρ, για πιο λόγο ταξίδεψε μέχρι το κρατίδιο του Κόλπου αλλά και ποιους «καρφώνει» για την πρωτοβουλία της ΕΕ να συνεργαστεί με το Κατάρ.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποίησα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ», τόνισε η Εύα Καϊλή, στην πρώτη της δήλωση μέσα από τις φυλακές, προσθέτοντας ότι:

“Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις στην ΕΕ προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ και το Ομάν”.

Μάλιστα στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή βάζει και τον Ζοζέπ Μπορέλ, και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,  οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ.

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της κ. Καϊλή όλα ήταν εν γνώσει και είχαν την έγκριση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τι απαντά για τα χρήματα

«Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγο να δώσει χρήματα στην Εύα Καϊλή», απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της.

«Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι εικόνες με τα χρήματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μπορεί να είναι χρήματα και το σύνολο των ελέγχων που έγιναν.

Το Κατάρ δεν έχει καμία υποχρέωση στην Καϊλή, μιλούσε απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ο κ. Δημητρακόπουλος

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση δεν είναι ποινική αλλά πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις