Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Αυστριακή ΥΠΑΜ: «Το ερώτημα δεν είναι αv θα έρθει μπλακ άoυτ αλλά πότε θα συμβεί αυτό»! «Ο Στρατός είναι έτοιμος να εμπλακεί»!

 
H Αυστριακή υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner προειδοποιεί ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μπλακ άουτ από αυτά που κρατάνε μέρες, αφήνοντας το ένα τρίτο των πολιτών ανίκανο να «τροφοδοτήσουν τον εαυτό τους».

«Το ερώτημα δεν είναι αν θα έρθει μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει».

Η Klaudia Tanner κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αναφέρει πως θα εμπλακεί και ο Στρατός στο χάος που πλησιάζει!

Οι αυστριακές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να δημιουργήσουν 100 αυτάρκεις στρατώνες έως το 2025 που θα είναι σε θέση να συντηρηθούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εάν διακοπεί σοβαρά ο ενεργειακός εφοδιασμός.

Η Τάνερ μίλησε για το πόσο απροετοίμαστοι ήταν οι Ευρωπαίοι για την παρατεταμένη διακοπή ρεύματος προειδοποιώντας ότι «το ένα τρίτο των πολιτών δεν θα είναι σε θέση να εφοδιαστεί τουλάχιστον μέχρι την τέταρτη ημέρα του μπλακ άουτ».

Όσοι γνωρίζουν έχουν επισημάνει την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από την «πράσινη ενέργεια» και το πρόβλημα που έχει προκαλέσει το κλείσιμο των παραδοσιακών σταθμών με καύση άνθρακα, δηλαδή λιγνίτη, αλλά και των  πυρηνικών σταθμών ως έναν από τους κύριους λόγους για την αύξηση του κινδύνου διακοπής ρεύματος.

Φυσικά το πρόβλημα της ενεργειακής ανεπάρκειας προκλήθηκε από την στάση της ΕΕ να προχωρήσει σε αντι-ρωσικές κυρώσεις μη υπερασπιζόμενη τα δικά της συμφέροντα αλλά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αμερικανών.

Στην Γερμανία, για παράδειγμα, η χώρα έχει μόνο τρεις εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, με τους βουλευτές να πρέπει ακόμη και να ψηφίσουν για να παρατείνουν την διάρκεια ζωής τους έως το 2023 μετά από προηγούμενα σχέδια να τους κλείσουν.

Πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, πόλεις σε όλη την Γερμανία ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν αθλητικούς χώρους και εκθεσιακούς χώρους ως «χώρους θέρμανσης» για να βοηθήσουν τους παγωμένους πολίτες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος του Πράσινου Κόμματος Winfried Kretschmann προκάλεσε διαμάχη νωρίτερα φέτος προτείνοντας στους Γερμανούς να χρησιμοποιούν πετσέτες αντί να κάνουν ντους, καθώς και να αγοράζουν ακριβά συστήματα οικολογικής θέρμανσης που δεν είναι οικονομικά προσιτά για τον μέσο άνθρωπο.

Σημειώνεται ότι ακόμα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δει χειμώνα. Το αντίθετο, διανύουμε μία περίοδο «χειμερινού καλοκαιριού».

Αυτό όμως κάποια στιγμή θα αλλάξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις