Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

(video) EINAI TOYPKOΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ; Οi μεθοδεύσεις του δημάρχου Οντερ Μουμίν στον Ιασμο - «Διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει σε διχόνοια»


 Οργή και ταραχή έχει προκαλέσει το κύμα απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση του Ιάσμου, στη Θράκη με τις εντολές του Μουσουλμάνου δημάρχου Οντέρ Μουμίν.

Σε ρόλο Ταγίπ Ερντογάν, ο δήμαρχος προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων, τους οποίους κατηγορεί ως… «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες». Σημειώνεται ότι «Γκιουλενιστές» ειναι οι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση».


Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος καλεί και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» αναφέρει η ανακοίνωση του Μουμίν.


Ο ίδιος μάλιστα με έγγραφο δίνει έγκριση στον εαυτό του να έρθει στην Αθήνα επειδή όπως λέει: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ: Την έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν στην Αθήνα από 23-12-2022 έως 1-1-2023 (επιστροφή) για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος καθ΄ υπέρβαση του νόμιμου ποσού».

Ο Οντέρ Μουμίν, που έχει στενές επαφές με τα πρωτοπαλίκαρα του Ερντογάν, είχε απειλήσει δημόσια εκπαιδευτικούς με μηνύσεις αν στήριζαν την αντιπολίτευση, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα:

«Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους.

Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα» ανέφερε σε εκδήλωση της Τουρκίας.

«Διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει σε διχόνοια»

Οι δικηγόρος των εργαζομένων δήλωσε μιλώντας στο Live News: «Η παρουσία αυτού του συγκεκριμένου κυρίου, του αυτοδιοικητικού, που κάνει διαχείριση μιας δημόσιας εξουσίας,είναι επιζήμια για το ίδιο το κράτος, δεν είναι απλό πράγμα, είναι ένας δήμαρχος, είναι εκλεγμένος δήμαρχος, εκπροσωπεί έναν ολόκληρο δήμο και, επιτρέψτε μου την έκφραση, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει σε διχόνοια και προβληματισμό και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο είναι επιφορτισμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις