Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Αντιδράσεις για άγαλμα 10 εκατ. δολαρίων: «Θυμίζει πέος και προσβάλλει τη μαύρη κοινότητα» «Τα MME το περιέγραψαν ως “πανέμορφο”, επειδή ήταν η γραμμή τους»


 Σοβαρές αντιδράσεις έχει δημιουργήσει στις ΗΠΑ ένα άγαλμα που τοποθετήθηκε στη Βοστώνη ως φόρος τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, καθώς αναπαριστά στην αγκαλιά που έκανε με τη σύζυγο του, όταν εκείνος κέρδισε το νόμπελ Ειρήνης το 1964.

Όπως αναφέρει η nypost.com, πρόκειται για το αφηρημένο έργο τέχνης «The Embrace» που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Hank Willis Thomas, ενώ κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που συγκεντρώθηκε από ιδιωτικές δωρεές και χρήματα του Δήμου.

Ο Seneca Scott λοιπόν, ξάδερφος της Coretta Scott King συζύγου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το άγαλμα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο υποβαθμίζει την κληρονομιά των προγόνων του και προσβάλει την μαύρη κοινότητα.

«Δεν ξέρω πως δόθηκε η άδεια, αλλά είναι απαράδεκτο… Μοιάζει με ένα τεράστιο πέος και προσβάλλει τη μαύρη κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά για το άγαλμα των 7,62 μέτρων.

Το άγαλμα «The Embrace» στη Βοστώνη

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα ΜΜΕ το περιέγραψαν ως “πανέμορφο”, επειδή ήταν η γραμμή τους», ενώ θεωρεί ότι «ξεπλένει τα εγκλήματα» κατά των Αφροαμερικανών, αφού αντικρίζοντας το, «θέλεις να γελάσεις» και όχι «να σκεφτείς τον συμβολισμό του».

«Δέκα εκατομμύρια δολάρια σπαταλήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα αυνανιστικό μέταλλο φόρο τιμής στα θρυλικά μέλη της οικογένειάς μου, μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές οικογένειες όλων των εποχών», σημείωσε επίσης σε άρθρο που έγραψε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, χρήστες του διαδικτύου εξοργίστηκαν με αυτό το άγαλμα, το οποίο χαρακτήρισαν τόσο ως «απαράδεκτο», όσο και ως «προσβλητικό» προς τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις