Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Νέα εκλογικά σενάρια: Με διάγγελμα στις 12-14 Μαρτίου θα ανακοινώσει ο Κ.Μητσοτάκης την ημερομηνία των εκλογών - Η επικρατέστερη ημερομηνία που θα ανακοινώσει είναι η 9η Απριλίου - Στις 14 Μαΐου οι επαναληπτικές για να γίνουν μαζί με τις τουρκικές!


 Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν ήδη τις διαρροές για δεύτερες επαναληπτικές εκλογές στις 14 Μαΐου ώστε να λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τις τουρκικές προεδρικές εκλογές.

Ειδικότερα, το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να υπάρξει ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο οποίο θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες των εκλογών.

Το διάγγελμα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 12 και 14 Μαρτίου και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την πρώτη ημερομηνία των εκλογών που θα διεξαχθούν όπως είναι γνωστό με την απλή αναλογική.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν κυβερνητικές πηγές η επικρατέστερη ημερομηνία που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι η Κυριακή 9 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει πως οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Όπως προείπαμε στις 14 Μαΐου που θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα οι επαναληπτικές εκλογές είναι η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν και οι τουρκικές εκλογές, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως με δεδομένο πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία εν μέσω των εορτών του Πάσχα, θα πραγματοποιείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις