Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«Μάξιμος Σαράφης»: Πώς απέσπασε 150.000 ευρώ από επιχειρηματία

 


Ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες τάζοντάς τους δάνεια και που κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, περιγράφοντας πώς ο «Μάξιμος Σαράφης» τον εξαπάτησε και κατάφερε να τον πείσει ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει δάνειο, αποσπώντας του 150.000 ευρώ.

Όπως λέει ο ίδιος, ήρθε σε επαφή με τον «Μάξιμο Σαράφη» μέσω ενός φίλου του, ο οποίος ωστόσο τον εξαπάτησε: «Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια. Αυτός ο ντόπιος ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει του λέω αφού μπορείς, να βοηθήσεις.

Και με συνέδεσε (σ.σ. με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμο και τον Κρητικό… τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει το μάξιμουμ τρεις μήνες θα πάρεις τα χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα business plan και λέω και στους δύο, αν πάει καλά η δουλειά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αλλά αν με παίξετε θα σας μαυρίσω».

«Μου έφαγε 150.000 ευρώ»

Μετά τη συνάντηση αυτήν, το θύμα έδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ 150.000 ευρώ, τα οποία φυσικά δεν ξαναείδε ποτέ. «Μου έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει ένας φάκελος 10 εκατοστά πάχος, τον αφήσαμε στο μέγαρο της ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με την καταγγελία που κάναμε. Τον είχα συναντήσει 3 – 4 – 5 φορές γιατί υπογράφαμε χαρτιά μαζί με τον γιο μου. Χαμογελαστός, ήρεμος, έδειχνε σιγουριά. Μου ‘έφαγε’ 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δε λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις