Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Μεγαλείο από τον Νοτιοκορεάτη αντίπαλό του του 2004 – Επισκέφθηκε τον τάφο του Ολυμπιονίκη [BINTEO]


 Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ένας μεγάλος αντίπαλος, αλλά κι ένας σπουδαίος φίλος. Ο Νοτιοκορεάτης Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Μουν Ντάε Σουνγκ, ήρθε στην Ελλάδα και απέτισε φόρο τιμής στον αντίπαλο και φίλο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος τόσο άδικα έφυγε απ' τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία μόλις 43 ετών εξαιτίας μιας σπάνιας μορφής καρκίνου.

Ο Ασιάτης πρωταθλητής, ο οποίος δεν είχε κατορθώσει να παραστεί στην κηδεία του μεγάλου του αντιπάλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήρθε στην Ελλάδα και τη Δευτέρα (9/1) μετέβη στο κοιμητήριο του Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τη μνήμη του θρυλικού Έλληνα Ολυμπιονίκη.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αγαπούσε τη Κορέα και αγαπώ την Ελλάδα» είπε ο αντίπαλός του

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για τον Κορεάτη ταεκβοντίστα, ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε για τον αξέχαστο αντίπαλο και φίλο του: «Είχαμε μια δυνατή σχέση μεταξύ μας για πολύ καιρό. Αγαπούσε την Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Είναι για μένα σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε πολύ δυνατή σχέση».

Ο Νικολαΐδης και ο Μουν Ντάε Σουνγκ αναμετρήθηκαν στον τελικό της Αθήνας το 2004 με τον Νοτιοκορεάτη να πετυχαίνει ένα καίριο χτύπημα στον Έλληνα πρωταθλητή που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Οι δυο τους είχαν μια συγκινητική αγκαλιά στο φινάλε του τελικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις