Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Εκλογές 2023: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ στην BOYΛΗ Βγάζουν από το συρτάρι η τροπολογία για τους vεοvαζί - O Μάκης Βορίδης το κρατά ως… επτασφράγιστο μυστικό το θέμα της τροπολογίας


 Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να κρατά ως… επτασφράγιστο μυστικό το θέμα της τροπολογίας για το κόμμα του Κασιδιάρη, αλλά οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι είναι στην τελική ευθεία για τις οριστικές αποφάσεις. Το σχετικό κείμενο βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για να γίνει το σχετικό «σκανάρισμα» και για τις λεπτομέρειες

Ο κ. Βορίδης, όπου εμφανιστεί και ερωτηθεί για το σχετικό θέμα, απαντά με το no comments κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχουν γίνει οι σχετικές ζυμώσεις με τα άλλα κόμματα (ο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι πληροφορηθήκαμε από την Κουμουνδούρου δεν έχει αντιρρήσεις) και νομικοί έχουν συντάξει την τροπολογία με τη συμβολή συνταγματολόγων, ώστε να μην εκπέσει η όποια απόφαση πάρει η κυβέρνηση. Εξάλλου τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεραπετρίτης έχουν το νομικό υπόβαθρο.

Αν και αρχικά υπήρχαν εισηγήσεις να αποφασίσει το Εκλογοδικείο όταν κατατεθούν οι συνδυασμοί και τα καταστατικά των κειμένων, τελικά οι πληροφορίες συγκλίνουν στο να κατατεθεί τροπολογία, η οποία θα απαγορεύει την συμμετοχή καταδικασμένων έστω και πρωτόδικα στην εκλογική διαδικασία.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι πρόκειται για μια εκκρεμότητα που πρέπει να λήξει και οι όποιες αντιδράσεις να απορροφηθούν στο διάστημα μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις