Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Εκλογές 2023: H σύσκεψη στο Μαξίμου και οι επικρατέστερες ημερομηνίες


 Εκλογές 2023: Μέγαρο Μαξίμου και οδός Πειραιώς ανεβάζουν ταχύτητες, με το βλέμμα στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Η κυβέρνηση εισέρχεται σταδιακά σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς και πέρα από την ψήφιση 30 νομοσχεδίων μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, στην πρώτη γραμμή έρχεται και η στρατηγική, ενόψει της κάλπης, αλλά και η στελέχωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα θέματα που θα κυριαρχήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες να είναι οι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας των στόχων της επόμενης τετραετίας.


Πρόσωπα-κλειδιά στη διαμόρφωση του «γαλάζιου» προγράμματος είναι:

  • ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος,
  • ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος,
  • ο πρώην υπουργός, Χάρης Θεοχάρης
  • ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης
  • και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Ακόμα αναμένεται να εξεταστεί οι κινήσεις για την προβολή του κυβερνητικού έργου στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας ενώ θα συζητηθεί και  ο προγραμματισμός για το επόμενο κύμα επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική και περιφέρεια, αμέσως μετά τις γιορτές. Πρώτοι σταθμοί η Κομοτηνή, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και η Λάρισα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινήσεις στο εσωτερικό της οδού Πειραιώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Υπό την εποπτεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, οι διεργασίες συνεχίζονται, προκειμένου οι σχετικές εισηγήσεις να κατατεθούν άμεσα.

Ορόσημο για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι το τέλος Ιανουαρίου. Επικρατέστερος μήνας φαίνεται ότι είναι ο Απρίλιος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το 1ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με το 2ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση γίνει στις 9 Απριλίου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως το σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές γίνονται εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις