Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Εθνικές εκλογές από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα για να προλάβουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν που άλλαξε την ημερομηνία των εκλογών


Πώς καθορίζονται οι νέες ημερομηνίες

Αλλάζει την ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν με νέα ημερομηνία πριν τις 18 Ιουνίου

και αυτό φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και την Αθήνα για εκλογές αρχές Ιουνίου (κανονικά η καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της τετραετίας είναι την Κυριακή 2 Ιουλίου), οπότε οι εκλογές θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα μετά το Πάσχα (το να διεξαχθούν Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει αρνητική εικόνα στο σώμα των πιστών και περαιτέρω φθορά της κυβέρνησης) μέχρι και την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Δηλαδή από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Στην Τουρκία η δήλωση «Θέλαμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου. Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», του εκπροσώπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «», πρόσθεσε.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.

«Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε ο Τσελίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις