Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Κως-Φρίκη: 23χρονος ομολόγησε ότι βίασε 8χρονο και λέει ότι δεν θα το ξανακάνει


Βιασμός: Στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 23χρονος πακιστανικής καταγωγής που κατηγορείται για τον βιασμό ενός 8χρονου αγοριού στην Κω.

Ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν βιαστής έχει ήδη παραδεχτεί την πράξη του και μάλιστα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, από το οποίο εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η εν λόγω υπόθεσή του, τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος δράστης κατηγορούνταν για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε καν τα 12 χρόνια, πράξεις για τις οποίες στις 12 Ιανουαρίου 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, «υιοθετώντας» την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει απολύτως κάποιο ελαφρυντικό.

Βιασμός: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον 23χρονο

Το δικαστήριο επέβαλε στον 23χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη (οι δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κάθε κατηγορία), δηλαδή κατά συγχώνευση ο βιαστής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ωστόσο, κατά της απόφασης -καταπέλτη ο 23χρονος άσκησε έφεση σύμφωνα με ρεπορτάζ της  τοπικής ιστοσελίδας rodiaki.gr.

Η υπόθεση του βιασμού πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2019, οπότε και καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Κω, ακολούθησε η σύλληψη του 23χρονου, η άσκηση σε βάρος του ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, και η προσωρινή φυλάκισή του (μετά την απολογία) η οποία και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Βιασμός: Ο ανήλικος οδηγήθηκε με σωματική βία σε ερημική τοποθεσία

Η παραπομπή σε δίκη της υπόθεσης αυτής έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, σύμφωνα με το οποίο ο 23χρονος Πακιστανός κατηγορείται ότι στις 19 Ιουλίου 2019, αφού οδήγησε τον ανήλικο σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι, κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απειλώντας τον για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, χρησιμοποιώντας τη σωματική του δύναμη τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα. Εκεί τον ακινητοποίησε σφίγγοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα, τον βίασε.

Βιασμός: «Συγγνώμη, δεν θα το κάνω ξανά», δήλωσε ο 23χρονος

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου όπου βρέθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός κατά την απολογία του, αποδέχτηκε τις πράξεις του και παραδέχτηκε πως διέπραξε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο ζήτησε «συγγνώμη» και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις