Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Αρχή για το Ξέπλυμα: Απάτη 30 εκατ. ευρώ με κοινοτικές επιδοτήσεις – Εμπλέκονται 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες - Πόρισμα 120 σελίδων διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα..


 Πόρισμα 120 σελίδων διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, το οποίο αφορά κυρίως απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ελληνικού Δημοσίου, με τη ζημία να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

Της Άννας Κανδύλη 

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο Πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε το πόρισμα, που συντάχθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της υπηρεσίας του και υπό την εποπτεία του, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η απάτη φέρεται να τελέστηκε κυρίως σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αδικήματα που κατά το πόρισμα διαπράχθηκαν είναι: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα αδικήματα αφορούν σειρά παράνομων πράξεων, που είχαν ως αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις ή προς το ελληνικό δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις