Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Δωρεά οργάνων : Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς για το μεγαλείο του 6χρονου Θωμά – Δείτε βίντεο Σε αυτό τους συνόδευσε η ευχή της μητέρας να συνεχίσει η καρδιά του παιδιού να χτυπά για πολλά χρόνια


 Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το απόγευμα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον άτυχο μικρούλη Θωμά από τα Γρεβενά, το 6χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή. Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να χαρίσουν ζωή.

Πού θα δωσουν ζωή τα όργανα του Θωμά

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρθηκε στον Άραξο όπου περίμενε αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών επίσης στο Μπέργκαμο και το έτερο τμήμα άλλο παιδάκι στη Ρώμη, ενώ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μικρούς λήπτες οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία οι 16 γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής για την απόφασή τους να μοιράσουν ζωή σε παιδιά που χαροπαλεύουν. Σε αυτό τους συνόδευσε η ευχή της μητέρας να συνεχίσει η καρδιά του παιδιού να χτυπά για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις