Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Bρετανοί μισθοφόροι νεκροί στο Σολεντάρ – Έπεσαν σε ενέδρα των Wagner και των VDV - Προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόλη αλλά οι Ρώσοι τους πρόλαβαν


 Δύο Βρετανοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα στο Soledar σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ρωσικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Κρίσι σκοτώθηκε μαζί με τον συνάδελφό του Άντριου Μπάγκσο στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης αμάχων στη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του 28χρονου Κρίστοφερ Πάρι, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, οι δύο Βρετανοί αναχώρησαν στις 6 Ιανουαρίου από την πόλη Κραματόρσκ με προορισμό τη Σολεντάρ ως τελευταίο τμήμα ενισχύσεων σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η απελευθέρωση της πόλης από τους Ρώσους.

Έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Wagner και προσπάθησαν να διαφύγουν μαζί με ομάδα Ουκρανών νεοναζί, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς το δρομολόγιο διαφυγής είχε κλείσει από Ρώσους αλεξιπτωτιστές (VDV) οι οποίοι τους «θέρισαν».

Εκτός από τους δύο Βρετανούς, σκοτώθηκαν και έξι Ουκρανοί στο ίδιο επεισόδιο. Υπολογίζεται ότι 800 δυτικοί μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, στην πλειοψηφία τους Βρετανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι, Σουηδοί, Γερμανοί, Αυστριακοί και σίγουρα δύο Έλληνες, όπως έχει ανακοινώσει η Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις