Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία Βασιλιά Κωνσταντίνου: Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου για το λαϊκό προσκύνημα (φωτό-Bίντεο)


 Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση με την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Η ουρά άρχισε να σχηματίζεται από τις 05:00 το πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ πούλμαν έχουν φτάσει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, με πολίτες που θέλουν να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν πριν την κηδεία.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η ουρά ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και καταλήγει στην Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας, σχεδόν, δηλαδή, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ορισμένοι, μάλιστα, πέταξαν και τρικάκια στα οποία ήταν γραμμένη η λέξη «αθάνατος».

Οι πρώτοι από εκείνους που θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο βρέθηκαν έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πριν από τις 6 το πρωί οπότε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος είχε καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι του χώρου μπροστά από την Μητρόπολη με αρκετούς από όσους θέλουν να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο να έχουν έρθει από αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Από εκείνη την ώρα και μετά θα ξεκινήσει η άφιξη όσων έχουν προσκληθεί για την κηδεία.

«Ένας άνθρωπος που ήταν ευγενής και τίμησε την Ελλάδα, θα τον θυμόμαστε για πάντα, αιωνία του η μνήμη»

Εικόνες από τη μεταφορά της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Λόγω της κηδείας έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα από την τροχαία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία προς το μεσημέρι θα επεκταθούν στη διαδρομή προς το Τατόι. Συγκεκριμένα μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Μητροπόλεως, την Αιόλου και την Ερμού

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο. Το φέρετρο θα κουβαλήσουν ο Παύλος με τον Νικόλαο και οι δυο μεγαλύτεροι γιοί του Παύλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.

Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια.

Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται:

– Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία

– Πρώην βασιλείς

– Διάδοχοι θρόνων

Ειδικότερα, στην πρώτη σειρά από τα δεξιά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος, δηλαδή η σύζυγος του βασιλιά Κωνσταντίνου, η Άννα Μαρία, τα παιδιά του Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος.

Δίπλα στα ανίψια τους θα καθίσουν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η πρώην πριγκίπισσα της Ελλάδας Ειρήνη, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πίσω από αυτούς θα σταθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, περίπου 30 άτομα εγγόνια και ξαδέλφια.

Αριστερά από την οικογένεια, θα βρίσκονται οι βασιλείς, δηλαδή ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος με τη βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος με τη βασίλισσα Σίλβια και η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου..

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:05
Μεγάλη ουρά στο λαϊκό προσκύνημα για τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
mitropoleos2
mitropoleos-1
kideia-oura2
kideia-oura1
 
proskinima___21_
proskinima___23_
proskinima___24_
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 3
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 2
proskinima___12_
proskinima___19_
proskinima___1_
proskinima___3_
proskinima___4_
proskinima___5_
proskinima___10_
proskinima___6_
proskinima___7_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις