Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Εκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει Τη Λιθουανία και τη Λετονία


 Μια έκρηξη προκάλεσε ζημιές σήμερα σε αγωγό φυσικού αερίου, της εταιρίας  Amber Grid, που συνδέει Λιθουανία και Λετονία, αλλά και τις χώρες της βαλτικής με την Πολωνία όπως αναφέρει το Reuters. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσε η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας.

Βίντεο που δημοσίευσε ο λιθουανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LRT δείχνει φωτιά να μαίνεται στο σημείο της έκρηξης στην κομητεία Πανεβεζίς στη βόρεια Λιθουανία.  Φλόγες υψώνονταν περίπου 50 μέτρα στον ουρανό και ήταν ορατές σε απόσταση τουλάχιστον 17 χιλιομέτρων, ανέφερε το LRT.

«Ερευνούμε την αιτία της έκρηξης», είπε ένας εκπρόσωπος της Amber Grid.  Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις δεν βλέπει κακόβουλες αιτίες για την έκρηξη, αλλά οι έρευνες θα καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια.  Η πυρκαγιά θα σβήσει σύντομα, καθώς έκλεισε η παροχή αερίου, τόνισε η Amber Grid.

Ο Ποβίλας Μπαλτσιούνας, επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης στην κοντινή πόλη Πασλαβίς, είπε στο Reuters ότι η φωτιά εξακολουθούσε να μαίνεται στις 19:50 ώρα Ελλάδας.  Η αστυνομία ετοιμαζόταν να εκκενώσει ένα χωριό κοντά στο σημείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βαλτικής BNS.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι, πρόσθεσε το BNS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις