Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη-ψευτογιατρός: Ετσι οδηγούσε τα θύματα του στο θάνατο - Η ανακοίνωση της αστυνομίας και οι νέες καταγγελίες


Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργάτη του.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών – παθόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και άλλες νευρολογικές παθήσεις, ενώ 5 από αυτούς έχουν καταλήξει. Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 έως το Νοέμβριο του 2020 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος χρησιμοποιώντας ιατρικούς τίτλους και ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσιαζόταν στα θύματά του ως φυσίατρος ή νευρολόγος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα του φυσιοθεραπευτή, ενώ αντίστοιχα ο αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος είναι γενικός ιατρός παρουσιάζονταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Από κοινού οι δύο δράστες παρίσταναν ψευδώς στους ασθενείς και στους οικείους τους ότι κατέχουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη επιστημονική ειδικότητα και κατάρτιση και υπόσχονταν το ανέφικτο, δηλαδή πλήρη ίαση ή τουλάχιστον θεαματική βελτίωση της υγείας τους, εφόσον δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

Προκειμένου να πείσουν τους ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ανέφεραν ότι ακριβώς επειδή ήταν τόσο αποδοτική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, ότι την χρησιμοποιούσαν διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ έφθαναν ακόμη και στο σημείο να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις.

Επιπλέον, έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, με τα έξοδα όλα να τα καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου οι ασθενείς.

Αμέσως μετά, ακολουθούσε και κατ’ ιδίαν εξέταση από τον αλλοδαπό γιατρό, όπου παρουσίαζαν στους παθόντες το όφελος από την προτεινόμενη θεραπεία και αφού λάμβαναν την έγκριση για την έναρξη της θεραπείας, τους χορηγούσαν υποδόρια ένεση.

Ακολούθως, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναλάμβανε να πραγματοποιεί τις ενέσεις ο 66χρονος είτε οικείοι των ασθενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα οι ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένους ασθενείς σύστηνε να σταματήσουν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που τους είχαν χορηγήσει θεράποντες ιατροί, προκειμένου να αποδώσει η θεραπεία με τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι συνέδραμε στο να επισπευσθεί το γεγονός της επέλευσης του θανάτου του ασθενούς.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία από τις αντίστοιχες Γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση,

Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις,

1 πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,

1 δίκανο και

Το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται περίπου στις 900.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αδερφός του πρώτου θύματος του νέου ψευτογιατρού

Συγκλονισμένος είναι ο αδερφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε το Νοέμβριο του 2020 από τα ψευτοφάρμακα που του έδινε.

Ο 53χρονος Θεσσαλονικιός ήταν ο πρώτος από τα δεκάδες θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού που πέθανε, οδηγώντας τους συγγενείς του να καταγγείλουν το συμβάν και τη δράση του ψευτογιατρού στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του 53χρονου προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που θα τον γιάτρευαν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρούσε.

Ο αδερφός του θύματος είπε ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του αδερφού του και άλλων ατόμων πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευθούν. Ο αδερφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να τον δει ο άλλος γιατρός, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Με αυτόν συνεργαζόταν ο ψευτογιατρός για γίνει πιο πιστευτή η δράση του. Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά την αστυνομική έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δεν βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 56χρονο «ψευτογιατρό» και στον Γερμανό συνεργό του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εις βάρος του 56χρονου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα ο οποίος κατηγορείται οτι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η νέα υπόθεση ψευτογιατρού ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα στελεχών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 50χρονος φυσιοθεραπευτής φαίνεται πως συνεργαζόταν με ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούσε τα θύματά του ακόμη και σε εκκλησίες, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι παθόντες εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπόσχονταν θεραπείες σε ασθενείς που έπασχαν από νευρολογικά προβλήματα, στους οποίους χορηγούσε πανάκριβα δήθεν φάρμακα. Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση των δύο δραστών αρχίζει από το 2009 και φαίνεται πως τα θύματα είναι περίπου 15, με πέντε από τους ασθενείς να έχουν καταλήξει, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις